Článek
Ingredience:
- 500 g žlutého půleného hrachu
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžička majoránky
- 3 stroužky česneku
- bujon
- pepř
- sůl
- 2 cibule
- 1 klobása
- olej
- sladká mletá paprika
Žlutý hrách namočíme podle návodu na obalu. Poté ho propláchneme, zalijeme čistou vodou, přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a dáme vařit. Nesolíme!!!

Hrachová kaše recept
Když je hrách měkký, tak vyndáme koření (bobkový list a nové koření) a směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Přivedeme k varu a přidáme lžičku majoránky, bujón nebo sůl, prolisovaný česnek a polévku opepříme, dosolíme a vaříme ještě 5 minut.

Mixovaná hrachová kaše
Dvě cibule nakrájíme na měsíčky a klobásu na kostičky. Obojí osmažíme společně na oleji na pánvi. Před koncem můžeme přidat špetku sladké papriky pro barvu. Tu už ale pak nesnažíme dlouho protože by zhořkla.

Smažená klobáda
Smaženou klobásu s cibulí dáme navrch a posypeme polévku sekanou petrželkou.

Hrachová polévka s klobásou