Hlavní obsah
Jídlo a pití

Karlovarský knedlík recept

Foto: Lukáš Korec

Recept na domácí karlovarský knedlík který všichni známe například ke svíčkové omáčce. Přitom jeho příprava není vůbec složitá jak by se mohlo na první pohled zdát.

Článek

Ingredience:

  • 7 housek nebo rohlíků
  • hrst plocholisté petržele
  • 2 vejce
  • celkem 300 ml mléka
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 lžička soli

Sedm housek nakrájíme na kostičky a dáme na plechu do předehřáté trouby na 200 stupňů na 10 minut. Poté je necháme vychladnout.

Foto: Lukáš Korec

Nakrájené housky

Oddělíme 2 žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. K žloutkům přidáme 200 ml mléka, 100 g hrubé mouky a 1 lžičku soli a promícháme. Směs nalijeme na vychladlé nakrájené housky, přidáme hrst pokrájené plocholisté petržele, ještě 100 ml mléka a vyšlehaný sníh. Po promíchání směs rozdělíme na dvě části a plníme do potravinové fólie. Fólii držením za konce a otáčením důkladně utáhneme.

Foto: Lukáš Korec

Domácí karlovarské knedlíky

Vaříme ve vroucí vodě 20 minut a po 5 minutách otáčíme. Po vyndání z vody knedlíky rozbalíme a nakrájíme.

Foto: Lukáš Korec

Vaření knedlíků

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Karlovarské knedlíky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz