Článek
Ingredience:
- 7 housek nebo rohlíků
- hrst plocholisté petržele
- 2 vejce
- celkem 300 ml mléka
- 100 g hrubé mouky
- 1 lžička soli
Sedm housek nakrájíme na kostičky a dáme na plechu do předehřáté trouby na 200 stupňů na 10 minut. Poté je necháme vychladnout.

Nakrájené housky
Oddělíme 2 žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. K žloutkům přidáme 200 ml mléka, 100 g hrubé mouky a 1 lžičku soli a promícháme. Směs nalijeme na vychladlé nakrájené housky, přidáme hrst pokrájené plocholisté petržele, ještě 100 ml mléka a vyšlehaný sníh. Po promíchání směs rozdělíme na dvě části a plníme do potravinové fólie. Fólii držením za konce a otáčením důkladně utáhneme.

Domácí karlovarské knedlíky
Vaříme ve vroucí vodě 20 minut a po 5 minutách otáčíme. Po vyndání z vody knedlíky rozbalíme a nakrájíme.

Vaření knedlíků