Hlavní obsah
Jídlo a pití

Klasický buřtguláš s chlebem recept

Foto: Lukáš Korec

Klasický léty prověření recept na pravý hospodský buřtguláš. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb nebo rohlíky.

Článek

Ingredience:

  • 2 cibule
  • 10 menších brambor
  • 4 špekáčky
  • olej
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 bujon
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky majoránky
  • 4 stroužky prolisovaného česneku

2 střední cibule nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky a špekáčky na půlkolečka.

Foto: Lukáš Korec

Ingredience na buřtguláš

Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Poté přidáme špekáčky které orestujeme a nakonec 2 lžíce sladké mleté papriky. Papriku smažíme jen krátce aby nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme brambory a 1/2 lžičky celého kmínu, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, bujon, pepř a vaříme dokud nejsou brambory téměř měkké.

Foto: Lukáš Korec

Vaření guláše

Na zahuštění důkladně rozmícháme 200 ml vody a 2 lžíce hladké mouky. Směs nalijeme ke konci do omáčky, přidáme 2 lžičky majoránky a 4 stroužky prolisovaného česneku a ještě alespoň 10 minut převaříme. Popřípadě guláš dochutíme solí.

Foto: Lukáš Korec

Guláš recept

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz