Článek
Ingredience:
- 2 cibule
- 10 menších brambor
- 4 špekáčky
- olej
- 2 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžičky celého kmínu
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 1 bujon
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky majoránky
- 4 stroužky prolisovaného česneku
2 střední cibule nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky a špekáčky na půlkolečka.

Ingredience na buřtguláš
Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Poté přidáme špekáčky které orestujeme a nakonec 2 lžíce sladké mleté papriky. Papriku smažíme jen krátce aby nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme brambory a 1/2 lžičky celého kmínu, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, bujon, pepř a vaříme dokud nejsou brambory téměř měkké.

Vaření guláše
Na zahuštění důkladně rozmícháme 200 ml vody a 2 lžíce hladké mouky. Směs nalijeme ke konci do omáčky, přidáme 2 lžičky majoránky a 4 stroužky prolisovaného česneku a ještě alespoň 10 minut převaříme. Popřípadě guláš dochutíme solí.

Guláš recept