Článek
Ingredience:
- 110 g hladké mouky
- 75 g másla
- 25 g parmezánu
- 1 žloutek
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 vejce na potření
- kmín celý
Do mísy dáme 110 g hladké mouky, 75 g másla, 25 g nastrouhaného parmezánu, 1 žloutek, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného česneku a ručně vypracujeme pevné těsto.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na dvě hodiny do chladničky.

Těsto na domácí tyčinky se sýrem a česnekem
Poté těsto vyválíme na placku cca 4 mm a nařežeme na proužky. Přendáme na pečící papír a potřeme vajíčkem a posypeme celým kmínem.

Tyčinky s kmínem
Pečeme v předehřáté troubě na 210 stupňů 10 – 12 minut. Po upečení tyčinky opatrně přendáme na talíř a necháme je vychladnout.

Pečené tyčinky s česnekem a kmínem