Hlavní obsah

Kynuté přílohové knedlíky recept

Foto: Lukáš Korec

Vyzkoušejte recept na jednoduché kynuté knedlíky, které jsou nadýchané a rozplývají se na jazyku. Knedlíky podáváme jako přílohu k omáčkám a masovým pokrmům.

Článek

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 20 g droždí (půl kostky)
  • lžička cukru
  • lžička soli
  • 150 ml vlažné vody
  • 1 vejce

Do 300 gramů polohrubé mouky rozdrobíme 20 gramů droždí, přidáme lžičku cukru a přilijeme zhruba polovinu množství vody (voda musí být vlažná).

Foto: Lukáš Korec

Těsto na kynuté knedlíky

Pod utěrkou necháme na teplém místě 15 minut vzejít kvásek.

Foto: Lukáš Korec

Těsto na knedlíky

Poté přidáme vejce a zbytek vody, sůl a vypracujeme v hladké těsto. To pak necháme pod utěrkou ještě 1 hodinu kynout.

Po hodině kynutí z těsta vyválíme na pomoučeném vále dvě šišky a dáme vařit vodu. Mezi tím ještě knedlíky trochu nakynou.

Foto: Lukáš Korec

Knedlíky z droždí

Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 23 minut a pravidelně po 5 minutách otáčíme.

Foto: Lukáš Korec

Vaření knedlíků

Po vyndání z vařící vody je nutné knedlíky ihned propíchat vidličkou. Jedině tak vyjde pára a knedlíky se nesrazí. Poté knedlík nakrájíme nití a můžeme podávat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Kynuté knedlíky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám