Hlavní obsah

Mleté maso se smetanovou kari omáčkou recept

Foto: Lukáš Korec

Mleté maso se dá připravit i na omáčku se smetanou. Jako přílohu podáváme vařené těstoviny nebo knedlíky či bramborové noky.

Článek

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • olej
  • 500 g vepřového nebo hovězího mletého masa
  • 1 lžíci sladké mleté papriky
  • 1 litr vody
  • 1 bujon
  • 1 – 2 lžičky kari koření
  • pepř
  • 100 ml vody
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájíme nadrobno a rajče na malé kostičky.

Foto: Lukáš Korec

Cibule s rajčaty

Cibuli osmažíme na oleji a poté přidáme mleté maso, které vařečkou rozdělíme na menší části a důkladně osmažíme.

Když je maso osmažené, přidáme pokrájené rajče, 1 lžíci sladké mleté papriky a 1 litr vody nebo vývaru, aby bylo maso potopené. Pokud použijeme vodu, můžeme klidně přidat vepřový bujón pro lepší chuť. Přidáme 1 – 2 lžičky kari koření podle chuti, opepříme a vaříme 30 minut.

Foto: Lukáš Korec

Mleté maso na kari

Mezitím důkladně rozmícháme v misce 100 ml studené vody, 200 g zakysané smetany a 1 lžíci hladké mouky. Tuto směs poté přidáme k masu a ještě minimálně 15 minut povaříme aby se mouka převařila.

Foto: Lukáš Korec

Omáčka zahuštěná moukou

Nakonec ještě omáčku popřípadě dochutíme solí a můžeme podávat.

Foto: Lukáš Korec

Mleté maso omáčka s těstovinami

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz