Článek
Ingredience:
- 1 cibule
- 1 rajče
- olej
- 500 g vepřového nebo hovězího mletého masa
- 1 lžíci sladké mleté papriky
- 1 litr vody
- 1 bujon
- 1 – 2 lžičky kari koření
- pepř
- 100 ml vody
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
Cibuli nakrájíme nadrobno a rajče na malé kostičky.

Cibule s rajčaty
Cibuli osmažíme na oleji a poté přidáme mleté maso, které vařečkou rozdělíme na menší části a důkladně osmažíme.
Když je maso osmažené, přidáme pokrájené rajče, 1 lžíci sladké mleté papriky a 1 litr vody nebo vývaru, aby bylo maso potopené. Pokud použijeme vodu, můžeme klidně přidat vepřový bujón pro lepší chuť. Přidáme 1 – 2 lžičky kari koření podle chuti, opepříme a vaříme 30 minut.

Mleté maso na kari
Mezitím důkladně rozmícháme v misce 100 ml studené vody, 200 g zakysané smetany a 1 lžíci hladké mouky. Tuto směs poté přidáme k masu a ještě minimálně 15 minut povaříme aby se mouka převařila.

Omáčka zahuštěná moukou
Nakonec ještě omáčku popřípadě dochutíme solí a můžeme podávat.

Mleté maso omáčka s těstovinami