Článek
Ingredience:
- 500 g mleté maso mix
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička soli
- pepř
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 1 cibule
- 1 rajče
- houby žampiony, hlívu ústřičnou…
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky jalovce nebo nového koření
- kmín celý
- 1 lžička sójové omáčky
Důkladně promícháme 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix), 3 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžičku soli, pepř, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 vejce a 2 lžíce strouhanky.

Mleté maso na karbanátky směs
Po promíchání z masa tvarujeme karbanátky. Do pekáčku nalijeme sklenici studené vody, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené rajče, nakrájené žampiony nebo jiné čerstvé houby na plátky, 2 bobkové listy, 4 kuličky jalovce, špetku kmínu a 1 lžičku sójové omáčky. Zelenina by měla být potopená pod vodou a na ní dáme karbanátky.

Pečené karbanátky v troubě
Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 65 minut a pravidelně kontrolujeme aby se nevyvařila voda. Podáváme s vařeným bramborem posypaným sekanou petrželkou.

Pečené karbanátky