Hlavní obsah

Nakládané karbanátky v kyselém láku recept

Foto: Lukáš Korec

Pokud máte rádi pečenáče, určitě vyzkoušejte náš recept na nakládané karbanátky v kyselém láku. Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo.

Článek
  • KARBANÁTKY:
  • 0,5 kg mleté maso
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1/2 lžíce majoránky
  • 1 lžička soli, pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce strouhanky
  • olej
  • DO SKLENICE:
  • 10 kuliček pepře
  • 3 nové koření
  • 2 bobkové listy
  • 3 hřebíčky
  • chilli papričky
  • cibule
  • NÁLEV:
  • 750 ml vody + 250 ml octa (klasický 8% ocet)
  • 1/2 lžíce soli
  • 1/2 lžíce cukr krystal

K mletému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, 3 prolisované stroužky česneku, 1 vejce, 1/2 lžíce majoránky, 1 lžičku soli, pepř, 1 lžíci plnotučné hořčice a 2 lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme. Z hotové směsi tvarujeme malé karbanátky (musí se dobře vejít do sklenice).

Foto: Lukáš Korec

Karbanátky recept

Karbanátky osmažíme na oleji z obou stran. Hotové dáváme na ubrousek, aby z nich odkapal tuk. Karbanátky plníme do sklenic střídavě s cibulí nakrájenou na měsíčky, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a hřebíčkem, můžeme přidat i chilli papričku.

Foto: Lukáš Korec

Nakládané maso do sklenic

Svaříme v hrnci 750 ml vody + 250 ml octa (klasický 8% ocet), 1/2 lžíce soli a 1/2 lžíce cukru krystal. Tímto horkým lákem zalijeme karbanátky a důkladně uzavřeme víčka a necháme na prkénku vychladnout.

Foto: Lukáš Korec

Nálev na karbanátky

Karbanátky chutnají nejlépe když je dáme alespoň na 3 dny do lednice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám