Článek
- KARBANÁTKY:
- 0,5 kg mleté maso
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1/2 lžíce majoránky
- 1 lžička soli, pepř
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce strouhanky
- olej
- DO SKLENICE:
- 10 kuliček pepře
- 3 nové koření
- 2 bobkové listy
- 3 hřebíčky
- chilli papričky
- cibule
- NÁLEV:
- 750 ml vody + 250 ml octa (klasický 8% ocet)
- 1/2 lžíce soli
- 1/2 lžíce cukr krystal
K mletému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, 3 prolisované stroužky česneku, 1 vejce, 1/2 lžíce majoránky, 1 lžičku soli, pepř, 1 lžíci plnotučné hořčice a 2 lžíce strouhanky a vše důkladně promícháme. Z hotové směsi tvarujeme malé karbanátky (musí se dobře vejít do sklenice).

Karbanátky recept
Karbanátky osmažíme na oleji z obou stran. Hotové dáváme na ubrousek, aby z nich odkapal tuk. Karbanátky plníme do sklenic střídavě s cibulí nakrájenou na měsíčky, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a hřebíčkem, můžeme přidat i chilli papričku.

Nakládané maso do sklenic
Svaříme v hrnci 750 ml vody + 250 ml octa (klasický 8% ocet), 1/2 lžíce soli a 1/2 lžíce cukru krystal. Tímto horkým lákem zalijeme karbanátky a důkladně uzavřeme víčka a necháme na prkénku vychladnout.

Nálev na karbanátky
Karbanátky chutnají nejlépe když je dáme alespoň na 3 dny do lednice.