Článek
Ingredience:
- olej
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g čerstvého špenátu
- 200 g smetany ke šlehání 33 %
- sůl
- pepř
- 500 g bramborových noků
- strouhaný parmazán
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.

Smažená cibule
Přidáme 3 nakrájené stroužky česneku na plátky a 100 g čerstvého překrájeného špenátu.

Restovaný špenát
Špenát pozvolna restujeme jen krátce asi 2 – 3 minuty.

Dušený špenát
Poté přidáme 200 g smetany ke šlehání 33%, sůl, mletý pepř a vaříme asi 6 minut aby omáčka zhoustla.

Noky se smetanou a špenátem
Bramborové noky 500 g uvaříme podle návodu na obalu.

Vařené noky
Noky po uvaření sedíme a smícháme s omáčkou se špenátem.

Noky se špenátem a omáčkou