Hlavní obsah
Jídlo a pití

Noky se špenátem, smetanou a parmazánem recept

Foto: Lukáš Korec

Vynikající a navíc jednoduché jídlo na přípravu, to jsou noky se špenátem, smetanou a parmazánem. Podáváme jako hlavní jídlo jelikož je velice syté.

Článek

Ingredience:

  • olej
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 200 g smetany ke šlehání 33 %
  • sůl
  • pepř
  • 500 g bramborových noků
  • strouhaný parmazán

Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.

Foto: Lukáš Korec

Smažená cibule

Přidáme 3 nakrájené stroužky česneku na plátky a 100 g čerstvého překrájeného špenátu.

Foto: Lukáš Korec

Restovaný špenát

Špenát pozvolna restujeme jen krátce asi 2 – 3 minuty.

Foto: Lukáš Korec

Dušený špenát

Poté přidáme 200 g smetany ke šlehání 33%, sůl, mletý pepř a vaříme asi 6 minut aby omáčka zhoustla.

Foto: Lukáš Korec

Noky se smetanou a špenátem

Bramborové noky 500 g uvaříme podle návodu na obalu.

Foto: Lukáš Korec

Vařené noky

Noky po uvaření sedíme a smícháme s omáčkou se špenátem.

Foto: Lukáš Korec

Noky se špenátem a omáčkou

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz