Hlavní obsah

Pečené hovězí na pivu a paprice recept

Foto: Lukáš Korec

Pečené hovězí maso na pivu a paprice je jednoduchý recept z jednoho pekáče. Jako přílohu podáváme vařenou rýži nebo bramborové knedlíky.

Článek

Ingredience:

  • 0,5 l vývaru, nebo vody a bujon
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 červená paprika kapie
  • 1 rajče
  • 2 bobkové listy
  • hovězí bujón
  • 8 kuliček jalovce
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 750 g hovězí kýty
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • cca 200 ml piva

Do pekáče nalijeme 1/2 litru vývaru (nebo vody a přidáme bujon), přidáme 2 nakrájené cibule nadrobno, 5 česneků nakrájených na plátky, 1 červenou papriku kapii nakrájenou na kostičky, 1 nakrájené rajče, 2 bobkové listy, 8 kuliček jalovce, 1 lžíci mleté sladké papriky, 1 lžíci plnotučné hořčice, hovězí maso nakrájené na kostičky cca 2 × 2 cm, pepř, sůl a 1 lžíci worcesterské omáčky.

Foto: Lukáš Korec

Pečené hovězí maso

Vše promícháme a pečeme přikryté víkem nebo alobalem v předehřáté troubě na 250 stupňů cca 2 hodiny (podle druhu a tuhosti masa). Během pečení kontrolujeme popřípadě dolijeme vodu. Po dvou hodinách přilijeme 200 ml piva a pečeme ještě 35 minut odkryté. Podáváme s rýží.

Foto: Lukáš Korec

Hovězí maso s paprikou

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz