Článek
Ingredience:
- 0,5 l vývaru, nebo vody a bujon
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 červená paprika kapie
- 1 rajče
- 2 bobkové listy
- hovězí bujón
- 8 kuliček jalovce
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 750 g hovězí kýty
- sůl a pepř
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- cca 200 ml piva
Do pekáče nalijeme 1/2 litru vývaru (nebo vody a přidáme bujon), přidáme 2 nakrájené cibule nadrobno, 5 česneků nakrájených na plátky, 1 červenou papriku kapii nakrájenou na kostičky, 1 nakrájené rajče, 2 bobkové listy, 8 kuliček jalovce, 1 lžíci mleté sladké papriky, 1 lžíci plnotučné hořčice, hovězí maso nakrájené na kostičky cca 2 × 2 cm, pepř, sůl a 1 lžíci worcesterské omáčky.

Pečené hovězí maso
Vše promícháme a pečeme přikryté víkem nebo alobalem v předehřáté troubě na 250 stupňů cca 2 hodiny (podle druhu a tuhosti masa). Během pečení kontrolujeme popřípadě dolijeme vodu. Po dvou hodinách přilijeme 200 ml piva a pečeme ještě 35 minut odkryté. Podáváme s rýží.

Hovězí maso s paprikou