Článek
Ingredience:
- 4 plátky vepřové krkovice
- 5 brambor
- 1 cuketa
- 2 cibule
- 1 rajče
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl a pepř
- plnotučná hořčice
- sladká mletá paprika
- celý kmín
Brambory, cuketu, cibuli, česnek a rajče nakrájíme na plátky.

Brambory s masem pečené v alobalu
Alobal potřeme olejem. Přidáme vepřovou krkovici kterou osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí a posypeme sladkou mletou paprikou. Poté začneme skládat jednotlivé ingredience na sebe. Trochu česneku, cibule, rajče, cuketa, brambory. Horní vrstvu brambor jemně zakápneme olejem, osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme trochou sladké papriky.

Maso pečené v alobalu
Alobaly zabalíme a pečeme na plechu v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 60 minut.

Živáňská v alobalu recept
Poté balíčky rozbalíme a necháme ještě 20 minut péct. Udělá se krásná barva.

Brambory v troubě v alobalu