Článek
Ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 150 g cukr moučka
- 1 lžička jedlé sody
- 1,5 lžičky perníkového koření
- 2 vejce
- 50 g změklého másla
- 2 lžíce medu
Smícháme 400 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 lžičku jedlé sody a 1,5 lžičky perníkového koření. Poté přidáme 2 vejce, 50 g změklého másla, 2 lžíce medu a ručně vypracujeme těsto.

Těsto na perníčky
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do druhého dne do ledničky.

Těsto na domácí perníčky
Druhý den na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku 4 mm. Pomocí vykrajovátek vykrojíme různé tvary perníčků.

Vykrajované perníčky
Vykrojené tvary z těsta přendáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 9 – 10 minut.

Pečené perníčky