Hlavní obsah
Jídlo a pití

Perníčky bez zdobení a hned měkké

Foto: Lukáš Korec

Nejen na Vánoce si můžete upéct lahodné perníčky. Recept na perníčky bez zdobení, které jsou hned měkké a nemusíte tak čekat až zkřehnou, jako je tomu u ostatních receptů.

Článek

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukr moučka
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1,5 lžičky perníkového koření
  • 2 vejce
  • 50 g změklého másla
  • 2 lžíce medu

Smícháme 400 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 lžičku jedlé sody a 1,5 lžičky perníkového koření. Poté přidáme 2 vejce, 50 g změklého másla, 2 lžíce medu a ručně vypracujeme těsto.

Foto: Lukáš Korec

Těsto na perníčky

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do druhého dne do ledničky.

Foto: Lukáš Korec

Těsto na domácí perníčky

Druhý den na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku 4 mm. Pomocí vykrajovátek vykrojíme různé tvary perníčků.

Foto: Lukáš Korec

Vykrajované perníčky

Vykrojené tvary z těsta přendáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 9 – 10 minut.

Foto: Lukáš Korec

Pečené perníčky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz