Článek
Ingredience:
- NÁPLŇ:
- 400 g uzeného masa
- 1 stroužek česneku
- olej
- 1 lžíce sójové omáčky
- TĚSTO NA KNEDLÍKY:
- 800 g den předem vařených brambor varný typ C
- 300 g hrubé mouky
- 1 lžička soli
- 2 vejce
- ZELÍ:
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 g kysaného zelí (bílé nebo červené)
- ocet
- cukr
Náplň:
Nakrájíme 400 g uzeného masa na kostičky a osmahneme na oleji. Nakonec přidáme 1 lžíci sójové omáčky a 1 stroužek nakrájeného česneku nadrobno a minutu ještě smažíme. Poté necháme směs vychladnout.
Těsto na knedlíky:
800 g den předem vařených brambor nastrouháme najemno. Přidáme 300 g hrubé mouky, 1 lžičku soli, 2 vejce a vypracujeme těsto které rozdělíme na cca 16 kusů. Z každého kusu uděláme placku kterou plníme uzeným masem a poté zabalíme do kuličky. Vaříme v osolené vodě 15 minut.

Plněné knedlíky uzeným masem
Zelí:
Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme lžíci hladké mouky a minutu smažíme světlou jíšku. Poté přidáme 500 g pokrájeného zelí, zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Když je zelí měkké, tak ho můžeme dochutit cukrem, solí nebo octem.
Na zelí dáme celé nebo rozkrojené knedlíky a můžeme podávat.

Plněné knedlíky na zelí