Hlavní obsah
Jídlo a pití

Plněné knedlíky uzeným masem se zelím recept

Foto: Lukáš Korec

Klasický recept na plněné knedlíky uzeným masem podávané na kysaném zelí. Česká klasika která stále funguje a dobře nejen zasytí, ale i skvěle chutná.

Článek

Ingredience:

  • NÁPLŇ:
  • 400 g uzeného masa
  • 1 stroužek česneku
  • olej
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • TĚSTO NA KNEDLÍKY:
  • 800 g den předem vařených brambor varný typ C
  • 300 g hrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • ZELÍ:
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 g kysaného zelí (bílé nebo červené)
  • ocet
  • cukr

Náplň:
Nakrájíme 400 g uzeného masa na kostičky a osmahneme na oleji. Nakonec přidáme 1 lžíci sójové omáčky a 1 stroužek nakrájeného česneku nadrobno a minutu ještě smažíme. Poté necháme směs vychladnout.

Těsto na knedlíky:
800 g den předem vařených brambor nastrouháme najemno. Přidáme 300 g hrubé mouky, 1 lžičku soli, 2 vejce a vypracujeme těsto které rozdělíme na cca 16 kusů. Z každého kusu uděláme placku kterou plníme uzeným masem a poté zabalíme do kuličky. Vaříme v osolené vodě 15 minut.

Foto: Lukáš Korec

Plněné knedlíky uzeným masem

Zelí:
Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme lžíci hladké mouky a minutu smažíme světlou jíšku. Poté přidáme 500 g pokrájeného zelí, zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Když je zelí měkké, tak ho můžeme dochutit cukrem, solí nebo octem.

Na zelí dáme celé nebo rozkrojené knedlíky a můžeme podávat.

Foto: Lukáš Korec

Plněné knedlíky na zelí

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz