Článek
Ingredience:
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- balení hlíva ústřičná 300g nebo jiné houby
- vývar (nebo voda a bujon)
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- pepř a sůl
- olej
- 3 brambory
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky celého kmínu
- 2 vejce
- 1 lžíce majoránky
Všechnu zeleninu a houby nakrájíme na kousky a česnek prolisujeme.

Bramborová polévka
- Zeleninu společně s houbami osmažíme na tuku. Přidáme lžíci hladké mouky a celý kmín, krátce orestujeme a zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujon). Přidáme bobkový list, nové koření, opepříme a přivedeme k varu. Před koncem když je zelenina měkká polévku dochutíme solí, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, 2 vejce a ještě 5 minut povaříme.

Bramborová polévka