Hlavní obsah
Jídlo a pití

Polévka z červené čočky recept

Foto: Lukáš Korec

Pokud máte rádi čočku, vyzkoušejte recept na lahodnou polévku z červené čočky. Polévka je jednoduchá na přípravu a navíc uvařená velice rychle.

Článek

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 2 česneky
  • 200 g mrkve
  • olej
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 litr vody
  • 1 bujon
  • 250 g konzerva loupaných rajčat
  • 150 g červené čočky
  • 1/3 lžíce sušeného tymiánu
  • sůl
  • pepř

1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a 200 gramů oloupané mrkve na kostičky.

Foto: Lukáš Korec

Čočková polévka se zeleninou

Cibuli zesklovatíme na oleji. Poté přidáme česnek a mrkev a ještě krátce osmahneme. Nakonec přidáme 1 lžíci hladké mouky, krátce zpěníme světlou jíšku a zalijeme 1 litrem vody nebo vývarem. Popřípadě můžeme přidat bujón. Až začne voda vařit, přidáme 250 g sekaných rajčat, 150 g červené čočky, 1/3 lžíce tymiánu a vaříme doměkka asi 25 minut.

Foto: Lukáš Korec

Čočková polévka

Před koncem vaření polévku ještě opepříme, popřípadě dosolíme a můžeme podávat. Dozdobíme pokrájenou bylinkou, například plocholistou petrželí.

Foto: Lukáš Korec

Polévka z čočky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Červená čočka

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz