Hlavní obsah

Smažené řízky z hlívy ústřičné s bramborem recept

Foto: Lukáš Korec

Milovníci hub jistě ocení recept na smažené řízky z hlívy ústřičné podávané s bramborem podle tohoto receptu. Jako přílohu podáváme například tatarskou omáčku.

Článek

Ingredience:

  • brambory
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • sůl
  • 300 g balení hlívy ústřičné
  • olej
  • tatarská omáčka, kečup…
  • NA OBALENÍ:
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka

Brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce společně se solí a trochou celého kmínu. Vaříme do měkka.

Foto: Lukáš Korec

Přílohové brambory

Hlívu ústřičnou (použijeme pouze ty měkké horní části bez nohou) obalíme v trojobalu. Připravíme si hladkou mouku, strouhanku a rozkvedláme 2 vejce které i osolíme. Hlívu ústřičnou obalujeme postupně nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

Foto: Lukáš Korec

Hlíva ústřičná v trojobalu

Smažíme na oleji dozlatova z obou stran a odkládáme na talíř s kuchyňským ubrouskem aby odkapal přebytečný tuk. Smaženou hlívu ústřičnou jako řízek podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Foto: Lukáš Korec

Smažená hlíva ústřičná recept

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz