Článek
Ingredience:
- brambory
- 1/2 lžičky celého kmínu
- sůl
- 300 g balení hlívy ústřičné
- olej
- tatarská omáčka, kečup…
- NA OBALENÍ:
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
Brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce společně se solí a trochou celého kmínu. Vaříme do měkka.

Přílohové brambory
Hlívu ústřičnou (použijeme pouze ty měkké horní části bez nohou) obalíme v trojobalu. Připravíme si hladkou mouku, strouhanku a rozkvedláme 2 vejce které i osolíme. Hlívu ústřičnou obalujeme postupně nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

Hlíva ústřičná v trojobalu
Smažíme na oleji dozlatova z obou stran a odkládáme na talíř s kuchyňským ubrouskem aby odkapal přebytečný tuk. Smaženou hlívu ústřičnou jako řízek podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Smažená hlíva ústřičná recept