Hlavní obsah

Špízy (ražniči) z vepřové krkovice recept

Foto: Lukáš Korec

Ty nejlepší špízy ze šťavnaté vepřové krkovice podle tohoto receptu si zamiluje opravdu každý. Recept na přípravu krok za krokem.

Článek

Ingredience:

  • NA 14 ŠPÍZŮ DÉLKY 15 CM:
  • 150 g žampionů
  • 200 g párků
  • 350 g anglické slaniny
  • 700 g vepřové krkovice
  • 2 cibule (1 na špízy + 1 do základu)
  • 2 stroužky česneku
  • kousek okurky nebo malé cukety
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky jalovce
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 bujon
  • koření na špízy nebo jiné oblíbené

Žampiony nakrájíme na plátky, párky na válečky, anglickou slaninu a vepřové krkovice na kostičky. Překrojenou cibuli napůl rozebereme na jednotlivé plátky. Vše střídavě napichujeme na špejli.

Foto: Lukáš Korec

Domácí špízy recept

Do pekáčku nalijeme sklenici vody a do základu nakrájíme 1 cibuli, 2 stroužky česneku, kousek okurky nebo malé cukety, 1 rajče, 1 papriku a popřípadě dolijeme vodou aby byla zelenina potopená. Poté přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky jalovce, 4 kuličky nového koření a 1 vepřový bujón.

Foto: Lukáš Korec

Základ na špízy

Na zeleninu do pekáčku naskládáme špízy. Špízy posypeme kořením na špízy nebo jiným oblíbeným kořením. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 – 220 stupňů asi 90 minut. Během pečení kontrolujeme aby se nevyvařila voda.

Než se špízy upečou, tak si připravíme přílohu. Například brambory a po upečení vše podáváme současně.

Foto: Lukáš Korec

Špíz s brambory recept

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz