Hlavní obsah
Jídlo a pití

Trhané vepřové maso recept

Foto: Lukáš Korec

Lahodné vepřové trhané maso si můžete připravit i doma. Jednoduše a máte přehled o použitých ingrediencích. Ukážeme si jak na to krok za krokem.

Článek
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 1 kg vepřové plece nebo krkovice vcelku
  • 300 ml piva + na dopékání
  • OBLOHA:
  • salát
  • barbecue omáčka
  • chilli paprička
  • kyselá okurka

Smícháme 1 lžíci hnědého cukru, 1 lžičku soli, 1 lžíci uzené papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku sušeného česneku, 1/2 lžičky mletého pepře a 1 lžíci oleje. Touto směsí vepřové maso důkladně potřeme ze všech stran. Přilijeme 300 ml piva a pod poklicí aby neunikala pára pečeme na 170 stupňů 3 až 4 hodiny.

Foto: Lukáš Korec

Pečené vepřové trhané maso

Pečené maso natrháme pomocí vidliček. Dochutíme podle vlastní chuti – sojová omáčka, sušený česnek, uzená paprika… ke šťávě z výpeku přidáme i trochu piva a pečeme nezakryté na 200 stupňů dalších 10 minut v troubě na barvu. Poté můžeme maso dávat do baget společně s barbecue omáčkou, chilli papričkou, kyselou okurkou a podobně…

Foto: Lukáš Korec

Bagety s trhaným masem

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz