Článek
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce uzené papriky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce oleje
- 1 kg vepřové plece nebo krkovice vcelku
- 300 ml piva + na dopékání
- OBLOHA:
- salát
- barbecue omáčka
- chilli paprička
- kyselá okurka
Smícháme 1 lžíci hnědého cukru, 1 lžičku soli, 1 lžíci uzené papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku sušeného česneku, 1/2 lžičky mletého pepře a 1 lžíci oleje. Touto směsí vepřové maso důkladně potřeme ze všech stran. Přilijeme 300 ml piva a pod poklicí aby neunikala pára pečeme na 170 stupňů 3 až 4 hodiny.

Pečené vepřové trhané maso
Pečené maso natrháme pomocí vidliček. Dochutíme podle vlastní chuti – sojová omáčka, sušený česnek, uzená paprika… ke šťávě z výpeku přidáme i trochu piva a pečeme nezakryté na 200 stupňů dalších 10 minut v troubě na barvu. Poté můžeme maso dávat do baget společně s barbecue omáčkou, chilli papričkou, kyselou okurkou a podobně…

Bagety s trhaným masem






