Článek
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 150 ml oleje
- 3 vejce + 1 na potření
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukr krystal
- 1 kostka droždí 42 g
- NA POSYPÁNÍ:
- mák, sezam, hrubá sůl, chia semínka…
Do misky dáme 500 g hladké mouky, 250 g vlažného mléka, 150 ml oleje, 3 vejce, 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru krystal, 1 kostku droždí 42g a vypracujeme těsto které necháme v teple hodinu kynout.

Těstona kaiserky
Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na osm kusů. Z každého kusu vypracujeme bulku kterou přendáme na pečící papír a tupou stranou nože do ní uděláme zářezy. Poté bulky přikryjeme utěrkou a necháme na plechu na teplém místě ještě 20 minut kynout.

Domácí těsto na kaiserky
Po vykynutí potřeme bulky rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Po upečení kaiserky přendáme v ideálním případě na mřížku a necháme vychladnout.

Pečené domácí kaiserky