Hlavní obsah
Jídlo a pití

Tukové kaiserky recept

Foto: Lukáš Korec

Nejlépe chutnají kaiserky upečené doma. Vyzkoušejte osvědčený recept který se zaručeně povede. Příprava navíc není vůbec složitá a zvládne ji úplně každý.

Článek

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 150 ml oleje
  • 3 vejce + 1 na potření
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukr krystal
  • 1 kostka droždí 42 g
  • NA POSYPÁNÍ:
  • mák, sezam, hrubá sůl, chia semínka…

Do misky dáme 500 g hladké mouky, 250 g vlažného mléka, 150 ml oleje, 3 vejce, 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru krystal, 1 kostku droždí 42g a vypracujeme těsto které necháme v teple hodinu kynout.

Foto: Lukáš Korec

Těstona kaiserky

Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na osm kusů. Z každého kusu vypracujeme bulku kterou přendáme na pečící papír a tupou stranou nože do ní uděláme zářezy. Poté bulky přikryjeme utěrkou a necháme na plechu na teplém místě ještě 20 minut kynout.

Foto: Lukáš Korec

Domácí těsto na kaiserky

Po vykynutí potřeme bulky rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Po upečení kaiserky přendáme v ideálním případě na mřížku a necháme vychladnout.

Foto: Lukáš Korec

Pečené domácí kaiserky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz