Článek
Ingredience:
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 kyselých okurek
- 600 g vepřové krkovice
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 vepřový bujon
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky celého kmínu
- 1 bobkový list
- 5 kuliček jalovce nebo nového koření
Nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky a okurky na malé kostičky. Vepřové krkovice nakrájíme na slabé nudličky.

Ingredience na vepřové na okurkách
Maso orestujeme na pánvi a potom přidáme cibuli a česnek. Ještě chvíli restujeme, pak přidáme 1 lžíci hořčice a 1 lžíci hladké mouky a smažíme už jen minutu. Vše zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón), opepříme, přidáme 1/2 lžičky kmínu, 1 bobkový list, 5 kuliček jalovce nebo nového koření a vaříme pod pokličkou doměkka.
Když je maso téměř měkké, tak přidáme nakrájené okurky a vaříme ještě 10 minut. Před podáváním popřípadě dochutíme solí.

Vepřové maso v omáčce