Hlavní obsah
Jídlo a pití

Vepřové maso na okurkách recept

Foto: Lukáš Korec

Pokud hledáte lahodný recept z vepřového masa, tak vyzkoušejte vepřové maso na okurkách. Jako přílohu podáváme vařenou rýži nebo kynuté knedlíky.

Článek

Ingredience:

  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 kyselých okurek
  • 600 g vepřové krkovice
  • olej
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 vepřový bujon
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček jalovce nebo nového koření

Nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky a okurky na malé kostičky. Vepřové krkovice nakrájíme na slabé nudličky.

Foto: Lukáš Korec

Ingredience na vepřové na okurkách

Maso orestujeme na pánvi a potom přidáme cibuli a česnek. Ještě chvíli restujeme, pak přidáme 1 lžíci hořčice a 1 lžíci hladké mouky a smažíme už jen minutu. Vše zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón), opepříme, přidáme 1/2 lžičky kmínu, 1 bobkový list, 5 kuliček jalovce nebo nového koření a vaříme pod pokličkou doměkka.

Když je maso téměř měkké, tak přidáme nakrájené okurky a vaříme ještě 10 minut. Před podáváním popřípadě dochutíme solí.

Foto: Lukáš Korec

Vepřové maso v omáčce

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz