Článek
- MASOVÁ SMĚS:
- 0,5 kg mleté vepřové maso
- 5 lžic mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- pepř
- 1 lžička uzené nebo sladké mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce strouhanky
- NA OBALENÍ:
- 2 vejce, hladká mouka, strouhanka
- NA DIP:
- 4 lžíce tatarské omáčky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky nebo kečupu
- 1 lžíce krájeného kopru
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- špetka soli a pepře
K mletému masu přidáme 1 nakrájenou cibuli nadrobno a 2 nakrájené česneky, 1 vejce, 5 lžic mléka a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.

Masová směs na nugety
Do směsi přidáme 1 lžičku soli a špetku pepře, 1 lžičku uzené nebo sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky a 1 lžíci strouhanky a vše důkladně promícháme. Ze směsi tvarujeme menší nugetky cca 22 ks které obalujeme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka).
Připravené nugetky smažíme na oleji dozlatova z obou stran.

Smažené nugetky
DIP: Smícháme 4 lžíce tatarské omáčky a 1 lžíci sladké chilli omáčky nebo kečupu, 1 lžíci nasekaného čerstvého kopru a 1 stroužek prolisovaného česneku. Po promíchání omáčku dochutíme solí a pepřem. Nugetky podáváme společně s dipem.