Hlavní obsah
Jídlo a pití

Vepřové plátky na hořčici recept

Foto: Lukáš Korec

Máme pro Vás další ze série receptů s vepřovým masem. K vepřovému masu na hořčici podáváme například vařenou rýži nebo těstoviny.

Článek

Ingredience:

  • olej
  • 5 plátků vepřové pečeně
  • sůl
  • pepř
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 350 ml vody
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • vařená rýže

Na oleji z obou stran orestujeme naklepané, osolené a opepřené plátky vepřové pečeně silné 1 cm.

Foto: Lukáš Korec

Restované vepřové maso

Poté dáme maso stranou, na pánvi rozpustíme 40 g másla a na něm osmažíme cibuli.

Poté k cibuli přidáme 1 plnou lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin smažíme.

Foto: Lukáš Korec

Smažená cibulová jíška

Poté přelijeme 350 ml vody, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky plnotučné hořčice a důkladně promícháme.

Foto: Lukáš Korec

Hořčicová omáčka

Vložíme zpět maso a vaříme pod poklicí 30 minut. Nakonec popřípadě dosolíme a můžeme podávat s vařenou rýží.

Foto: Lukáš Korec

Vepřové maso v hořčicové omáčce

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz