Článek
Ingredience:
- olej
- 5 plátků vepřové pečeně
- sůl
- pepř
- 40 g másla
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 350 ml vody
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- vařená rýže
Na oleji z obou stran orestujeme naklepané, osolené a opepřené plátky vepřové pečeně silné 1 cm.

Restované vepřové maso
Poté dáme maso stranou, na pánvi rozpustíme 40 g másla a na něm osmažíme cibuli.
Poté k cibuli přidáme 1 plnou lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin smažíme.

Smažená cibulová jíška
Poté přelijeme 350 ml vody, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky plnotučné hořčice a důkladně promícháme.

Hořčicová omáčka
Vložíme zpět maso a vaříme pod poklicí 30 minut. Nakonec popřípadě dosolíme a můžeme podávat s vařenou rýží.

Vepřové maso v hořčicové omáčce






