Článek
Ingredience:
- libový vepřový bůček (nebo tučnější + plecko 50:50)
- sůl
- pepř
- kmín drcený
- voda
Vepřové maso nakrájíme na kostky cca 2 × 2 cm. Přidáme sůl, drcený kmín, pepř, jako když kořeníme maso na pečení a důkladně promícháme.

Maso na zavařování s kořením
Maso plníme do sklenic 2 cm pod okraj. Nakonec do každé sklenice přidáme 2 lžíce studené vody. Důkladně otřeme hrdla a dotáhneme pevně víčka.

Zavařené vepřové maso do sklenic
Sklenice dáme do hrnce na utěrku a zalijeme studenou vodou až po víčka. Pečlivě dotažené sklenice zavařujeme při teplotě 100 stupňů Celsia 2 hodiny. Poté sklenice vyjmeme a necháme zchladnout. Za 24 hodin procesu zopakujeme a tentokrát zavařujeme při teplotě 100 stupňů 1 hodinu. Nakonec sklenice vyndáme a necháme zchladnout. NEOTÁČÍME víčkem dolů. Po vychladnutí skladujeme v chladničce. V domácích podmínkách je nutné masové potraviny sterilovat 2× s časovým odstupem. Jedině tak se zničí veškeré bakterie, spory i případný botulotoxin.