Hlavní obsah
Umění a zábava

Upíři z Hollywoodu s Johnym Deppem přijeli do Brna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lukáš Kos

Welcome to our nightmare

Do Brna z dalekého Hollywoodu v nedělním soumraku přilétlo hejno upírů! A stálo to za to! Legendy rocku Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) a jeden z nejznámějších herců světa Johny Depp rozhodně mají co nabídnout.

Článek

Světe div se, do Brna ve dvou dnech zavítala dvě velice zajímavá hudební seskupení. Deep Purple asi není třeba nikomu moc představovat. Zato projekt Hollywood Vampires zpěváka Alice Coopera každý znát úplně nemusí. Což je rozhodně škoda, protože je nabitý směsicí slavných muzikantů, poctivých řemeslníků a k tomu jako bonus přítomnost jednoho z nejznámějších herců současnosti.

Foto: Lukáš Kos

Alice Cooper na bílo

Jako předskupina zahráli v Brně slovenští Desmod a poměrně známí Wanastovi Vjecy s Radimem Kodymem v čele. Desmod rozhodně brněnské publikum neurazili, ale na můj vkus jsou jejich písně trochu přeslazené. Wanastovi Vjecy vyloženě zklamali. Jestli měli nažhavit publikum, tak kdyby je poslali si postát na venkovních 37°C, tak by se jim to povedlo více.

Přesně ve 20:15 nakonec přišlo v brněnském Rondu to, na co všichni čekali. Postupně se vyloupl Joe Perry, Johny Depp a nakonec Alice Cooper, všichni ve stylových oblečcích a řádně namaskování, jak se pro takovou seanci sluší a patří. V tu chvíli začala 105 minut trvající jízda pánů, kterým je dohromady přes 200 let!

Foto: Lukáš Kos

Johny Depp umí i zpívat

Koncert byl velice dobře nazvučen a to zejména v centru před zvukaři, ale i po krajích byl zvuk velice slušný a věřím, že rozhodně nikoho neurazil. Možná to spoustu lidí ani nevnímalo, protože se nechala strhnout skvělou show, kterou muzikanti předvedli. Koncert měl od začátku do konce neuvěřitelné množství energie, která pulsovala mezi dychtivé osazenstvo pod pódiem. Celkem zaznělo 18 písniček napříč všemi dekádami rocku a metalu. Jako bonus byla vzpomínka na letos zesnulého Jeffa Becka.

Člověk až nemůže uvěřit kde se to v těch pánech bere. Nezdolatelný Alice Cooper, který se snad chvilku nezastavil a předvedl více výrazů než Louis de Funès v dobách své největší slávy. Joe Perry se svými úžasnými kytarovými sóly předvedl, proč je jeho domovské Aerosmith více než 50 let světovou špičkou. Dokonce i Johny Depp, který jsem očekával, že bude pouze přívěšek a vábnička na lidi, předvedl skvělý hudební výkon na baskytaru a navíc zazpíval i Bowieho klasiku „Heroes“. Je potřeba však zmínit ještě jedno jméno a to Glen Sobel, podpůrný člen skupiny Alice Cooper. Zahrál skvěle na bicí a navíc předvedl jedno neuvěřitelné pětiminutové sólo.

Foto: Lukáš Kos

Joe Perry má i po 70 stále spoustu energie

Na tomto koncertu byly zásadní dvě věci:

  • Pánové jsou profíci každým coulem. Jsou sladění, rozumí si, hrají spolu.
  • Co je však mnohem a mnohem důležitější - bylo vidět, jak je to strašně baví. Buďto jsou všichni pekelně dobří herci nebo z nich čišelo opravdu nefalšované nadšení, že mohou předávat své umění lidem.
Foto: Lukáš Kos

Goodbye Brno, cya next time

Věřím, že ti, kdo se zúčastnili tohoto zážitku, budou mít dlouho na co vzpomínat a spoustu co vyprávět. Přejme si více takových koncertů v České republice a našem blízkém okolí. A hlavně více takových muzikantů, kteří chtějí předávat radost, které to baví a kteří umí! I když jim je dohromady už pár stovek let. Koneckonců, jsou to upíři…

Anketa

Jak se vám líbil koncert Hollywood Vampires?
Byl sem v Brně, líbil se mi
100 %
Byl sem na HW někde jinde, líbil se mi
0 %
Koncert se mi nelíbil
0 %
Ještě jsem na HW nebyl, ale chystám se
0 %
Nebyl jsem na HW a ani neplánuji
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám