Hlavní obsah

Impérium vrací úder, Verstappen dominantně ovládl páteční tréninky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jay Hirano Photography/Shutterstock

Po velkolepém závodu v Singapuru se kolotoč Formule 1 přesunul na japonskou Suzuku. V trénincích to vypadalo na návrat do reality a dominanci Verstappena a Red Bullu.

Článek

Páteční tréninky na Suzuce přinesli dominance Maxe Verstappena, první trénink ovládl s náskokem šesti desetin. V tom druhém se konkurenci povedlo ztrátu stáhnout na tři desetiny sekundy. V druhé skupince za Verstappenem byli piloti Ferrari a Lando Norris, který si podělili druhé, třetí a čtvrté místo.

V dobrém světle se v trénincích předvedli také Astony Martin a Alexander Albon na Williamsu. Naopak se pátkem protrápil Sergio Pérez, který se pohyboval jenom na konci první desítky.

V prvním tréninku se trápili piloti Mercedesu, kteří však nezajeli časy na nejměkčích pneumatikách. Piloti přiznali, že netrefili nastavení vozu a do druhého tréninku ho tak museli úplně změnit. Po změnách se George Russell vyhoupl na páté místo Lewis Hamilton se však nadále trápil a skončil v druhé desítce.

Tak jak první trénink ovlivnil test pneumatik pro příští sezónu, ten druhý byl zkrácen nehodou Pierra Gaslyho. Francouz byl široký v zákrutě Degner 2, zablokoval pneumatiky a se svým Alpinem skončil ve zdi. Následovali červené vlajky, a jelikož bylo krátce před koncem tréninku byl předčasně ukončen.

Zatím to vypadá na návrat Maxe Verstappena na nejvyšší stupeň, přiblížit by se ale za ideálních okolností mohlo Ferrari. Uvidíme, co ještě dokáže ze svého auta dostat McLaren, který byl před víkendem považován za největšího vyzyvatele. George Russell doslova označil Landa Norrise za největšího favorita tohoto víkendu. Naopak Mercedes by neměl míchat kartami na nejvyšších příčkách, černé šípy však nemůžeme nikdy odpisovat.

Analýzu druhého tréninku na svém Twitteru zveřejnil bývalý závodní inženýr Maxe Verstappena, na kterou se můžete podívat níže.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Suzuka

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz