Hlavní obsah
Sport

Je Lawson ze hry o sedačku v Alpha Tauri?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: motorsports Photographer/Shutterstock

Liam Lawson naskočil do monopostu Alpha Tauri v posledních třech závodech a ihned na sebe upoutal pozornost. Začalo se tak spekulovat, že by pro příští sezónu mohl dostat stálou sedačku, všechno ale nakonec vypadá jinak.

Článek

Lawson získal v neděli v Singapuru své první body, a to již ve třetím závodě své kariéry. Dokázal to navíc v nejnáročnějším závodu sezóny, kdy si udržel chladnou hlavu a navzdory nevydařenému startu se vrátil zpátky. Od svého startu v Zandvoortu místo zraněného Ricciarda se chopil šance a předvádí výkony na úrovni týmového kolegu Tsunodu či lepší.

Právě díky výkonům Lawsona a končícímu partnerství Red Bullu, a tedy i Alpha Tauri s Hondou se začalo spekulovat, jestli by Lawson právě Tsunodu nemohl nahradit. Vypadá to totiž, že Daniel Ricciardo má vzhledem na svůj marketingový potenciál a zkušenosti místo v týme jisté. Zejména když vezmeme do úvahu změnu jména týmu a hledání nového hlavního sponzora, Ricciardo se náramně hodí.

V týdnu však v návaznosti na článek o Micku Schumacherovi a jeho budoucnosti německý časopis Auto Motor und Sport přišel se zprávou, že už nejbližší víkend v japonské Suzuce bude oznámen Yuki Tsunoda jako pilot Alpha Tauri pro příští sezónu. Oznámení Ricciarda by pak mělo následovat později.

Pro Lawsona by to byla poměrně krutá „odměna“ za práci, kterou pro tým dělá. Vždyť v Singapuru získal téměř stejný počet bodů jako tým do té doby měl. Možností pro Lawsona by mohl být ještě Williams, kde je nejistá pozice Logana Sargeanta, spekuluje se však, že Američan bude pro příští sezónu potvrzen během víkendu v Austinu. Pro Lawsona by to znamenalo další rok v pozici pouze rezervního jezdce, co je při jeho talentu rozhodně škoda. Nič však ještě není oficiálně potvrzeno, a tak si na rozuzlení budeme muset počkat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz