Hlavní obsah
Sport

Ricciardo je zpátky aneb co očekávat od Velké ceny v Austinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jay Hirano Photography/Shutterstock

Víkendem v americkém Austinu začíná tripleheader, který bude pokračovat v Mexiku a následně Brazílií. Podíváme se na největší příběhy před Velkou cenou Spojených států amerických.

Článek

Bezpochyby největším příběhem tohoto víkendu je návrat Daniela Ricciarda. Australan se vrátí do monopostu po téměř tříměsíční přestávce, a to rovnou na jedné ze svých nejoblíbenějších tratí. Podle správ z Red Bullu by měl být Honey Badger připraven na kompletní závodní vzdálenost. V jeho neprospěch však bude hrát skutečnost, že se jedná o sprintový víkend a nebude mít teda tolik času na aklimatizaci. Navíc od jeho poslední jízdy v Zaandvortu přešlo auto změnami, se kterými bude taky potřebné se sžít. Budeme si muset počkat na to, v jaké formě se Ricciardo vrátí, a jestli třeba s ohledem na Velkou cenu v Austinu svůj návrat neuspěchal.

Na druhé straně barikády v Red Bullu je Sergio Pérez, kolem kterého budoucnosti jsou neustále přítomny spekulace. Během posledního týdne dokonce na sociálních sítích kolovala spekulace, že Mexičan oznámí odchod do důchodu na své domácí velké ceně. Všechno však popřeli jak jeho PR manažér, tak i samotný Checo, který k této příležitosti dokonce zvolal se svým týmem tiskovou konferenci. Pozornost tohoto typu a spekulace určitě nepřidávají na sebevědomí Mexičana, který už tak nepodává nejlepší výkony. A kdyby se mu nepovedlo udržet na druhém místě v šampionátu, jeho budoucnost může být i navzdory smlouvě nejistá.

Haas přiveze na domácí velkou cenu poměrně zásadní upgrade, kvůli kterému jsou dokonce nuceny použít externí garáž. Zejména po závodě v Kataru, kde bodovali oba piloti Alfy Romeo a posunuli se tak na osmé místo v poháru konstruktérů, právě před partii Günthera Steinera. Ztráta na tím z Hinwilu jsou čtyři body, co by s dobře fungujícím upgradem nemuselo být vůbec nedostižné. Haas navíc, jak to už bývá zvykem přinesl do Austinu také speciální lakování na svém monopostu, kterým oslavuje právě svou americkou příslušnost, která během roka zůstává poměrně v pozadí. Nechme se tedy překvapit, jak se bude novému monopostu navíc v nových barvách během domácí velké ceny dařit.

V Austinu by měl být opět nejrychlejším monopostem Red Bull, a jestli se Max Verstappen nerozhodne dát si pauzu a udělat si pokojný víkend, bude hlavním favoritem na vítězství. Jako vždy to nejvíc zajímavé bude právě za červenými býky. Mercedes a Aston Martin do Austinu přivezou důležité upgrady. Zejména od týmu z Brackley se očekávají velké věci v návaznosti na jejich rychlost v Kataru. Není tak vyloučené, že by třeba specialista na tuto trať Lewis Hamilton potrápil Verstappena v boji o triumf alespoň ve sprintu. Pravděpodobnější scénář je však boj o podium mezi Mercedesy a McLareny, kterých výkonnost byla v posledních závodech dost podobná. Zapomenout nesmíme ani na Ferrari, které může do tohoto souboje promluvit. U týmu z Maranella je sice těžké něco dopředu předpovídat, sprintové víkendy jim ale v této sezóně docela vycházeli, a tak je rozhodně nemůžeme odpisovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Daniel Ricciardo

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz