Hlavní obsah
Sport

Kdo bude týmovým kolegou Albona ve Williamsu v sezóně 2024?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: sbonsi/Shutterstock

Letošní silly season ve Formuli 1 je rozhodně méně vzrušující jak ty předchozí. V posledních dnech se však spekuluje o místence po boku Albona ve Williamsu, a tak se podíváme na dostupné možnosti.

Článek

Logan Sargeant

Logan vstupuje do druhé části sezony s trumfy ve svých rukou. Sice v první polovině sezony nezářil, předváděl na nováčka poměrně slušné výkony, a co je důležité, nekončil své jízdy ve zdi. Na svého týmového kolegu sice ztrácel nejvíc z celého gridu a jako jediný ho neporazil ani v jedné kvalifikaci, v posledních závodech už ale držel tempo zejména v závodech. Pokud v druhé polovině sezóny nepůjde jeho výkonnost z kopce a vyvaruje se chyb, neměla by mu alespoň další sezóna ujít. Logan je navíc juniorem Williamsu a také jako Američan je pro tým cenný z marketingového hlediska. Za ním však čeká mnoho jezdců, který si dělají zálusk na jeho místo, a tak bude svoji pozici muset Logan potvrdit zejména na trati.

Pravděpodobnost: 67%

Mick Schumacher

Mick se po neúspěšném angažmá v Haasu rozhodně bude snažit co nejdřív vrátit do kolotoče Formule 1. Právě i proto přijal nabídku být rezervním pilotem v Mercedesu, čím se udržel v paddocku a také na očích případným zájemcům. Očekává se, že spolu s Totem Wolffem se budou snažit pro Micka vybojovat místo ve Williamsu. S ohledem dobré vztahy mezi Mercedesem a Williamsem by to rozhodně dávalo smysl, otázkou ale zůstává, v jaké formě by se Mick vrátil. Tým jako Williams si totiž nemůže dovolit jezdce, který bude často bourat tak jako tomu bylo během Němcova působení v Haasu. Právě tato skutečnost může stát v cestě případnému návratu jména Schumacher do Formule 1.

Pravděpodobnost: 20%

Frederik Vesti

Vesti je ve své druhé sezóně ve Formuli 2 a až do víkendu ve Spa byl vedoucím mužem šampionátu. V této sezóně podává zatím konstantní výkony, a kromě chyby ve Spa, kdy havaroval při nájezdu na startovní rošt, se vyhýbá i větším chybám. Vesti je juniorem Mercedesu, a tak by tady opět mohla hrát úlohu vazba mezi těmito týmy. U Vestiho bude ale rozhodujícím faktorem to, jak dopadne jeho sezóna ve Formuli 2. Pokud by se stal šampiónem a nemohl teda v další sezóně v šampionátu pokračovat, tlak na to zajistit mu místo by byl jistě větší. Na druhé straně, pokud by nevyhrál, může ještě další sezónu strávit v juniorském šampionátu.

Pravděpodobnost: 10%

Alex Palou

Po této sezóně s velkou pravděpodobností dvojnásobný šampión Indycaru, se netají svou tužbou dostat se do Formule 1. Španělský jezdec v juniorských sériích soupeřil s částí současného gridu, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by měl být budoucí hvězdou. Po přechodu za moře však jeho kariéra nabrala směr nahoru. Již ve své druhé sezóně se stal šampionem a v této sezóně ve věku 26 let směřuje za svým druhým titulem. V příští sezóně měl Palou pokračovat v Indycar jako jezdec týmu McLaren, v minulém týdnu, ale oznámil Zaku Brownovi, že za ně v příští sezóně jezdit nebude. Údajně se Španělův managment zaměřuje právě na místo ve Formuli 1. Po zkušenostech s Nyckem de Vriesem budou však týmy o něco opatrnější ohledem jezdců mimo pyramidu formulových juniorských sérií. Nemyslím si proto, že by měl Palou velkou šanci na místenku v tomto týmu.

Pravděpodobnost: 3%

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz