Hlavní obsah
Sport

Marko nadále kritizuje nekonzistentního Péreze: S Norrisem jsme se už jednou dohodli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: motorsports Photographer/Shutterstock

Po druhém místě na Monze se překvapivě opět mluvilo o pozici Péreze v Red Bullu. Po dosaženém výsledku by měla být jeho pozice v očích veřejnosti pevnější. Helmut Marko měl však jiný názor a jeden z nich znovu vyslovil do televize.

Článek

Helmut Marko je znám tím, že se nebojí vyjádřit svůj názor. Rovněž se pravidelně stává, že během několika dní si jeho prohlášení vyloženě odporují. Podobně je to také v souvislosti s pozicí Sergia Péreze v týmu Red Bull.

Před nedávnem se Marko vyjádřil na adresu Mexičana pro rakouský Kleine Zeitung a tentokrát to bylo pro Servus TV. V návaznosti na spekulace v italském paddocku ohledně možnosti příchodu Landa Norrise do Red Bullu, tak přilil další olej do ohně, kterým jsou spekulace. To navzdory tomu, že smlouvu pro příští sezónu má v Red Bullu Pérez a ta Norrisova ve McLarenu platí dokonce do roku 2025.

„Pérez není konzistentní a ne vždy je soustředěný,“ prohlásil Rakušan pro Servus TV. „Má však kontrakt do konce roku 2024, Lando Norris až do roku 2025. Škoda, že má tak dlouhou smlouvu, protože by patřil mezi kandidáty.“

„Jednou jsme dokonce dospěli k dohodě, podle níž se měl Norris přesunout do Toro Rosso, když si jeho manažer neuvědomil, že ve smlouvě se McLarenem je opce. Z pohledu věku a rychlosti by se k nám však velmi hodil.“

„Na druhé straně, Sergio má už více než třicet let a očekává čtvrtý přírůstek do rodiny. Má už jiné zájmy, takže si musíme počkat a uvidíme, co se stane potom,“ dodal Marko.

Jestli je opravdu pravděpodobné, že by spojení Pérez - Red Bull skončilo, je prozatím nejasné. Naopak to vypadá, že doktor Marko se snaží tlačit na sponzory Mexičana a dostat z nich pro příští sezónu větší obnos peněz. Nakonec totiž Rakušan Péreze přece jen pochválil.

„Na jedné straně je sedačka v Red Bullu jednou z nejžádanějších, na druhé však máte za týmového kolegu Maxe Verstappena. Potřebujete velmi silnou osobnost a také neuvěřitelnou mentální sílu. Právě Pérez to v posledních letech zvládl nejlépe ze všech jezdců, a dokonce dokázal zvítězit,“ dodal na závěr Marko.

Sám Sergio Pérez nejlépe ví, že ani smlouva vám místo v týmu nezaručí. Prozatím to i přes prohlášení doktora Marka vypadá tak, že Mexičan bude v Red Bullu také v příští sezóně, na čem trvá také Christian Horner. Nechme se ale překvapit, možná se dočkáme nečekané změny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz