Hlavní obsah
Sport

McLaren v reálném boji o druhé místo, tvrdí Russell

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jay Hirano Photography/Shutterstock

Po vydařených velkých cenách ve Velké Británií a Maďarsku, začíná být McLaren reálnou hrozbou pro týmy v boji o druhé místo. Tento vzestup neušel ani konkurentům, kteří jsou na tohle téma dotazováni.

Článek

Už delší dobu je jasné, že v této sezóně pohár konstruktérů ovládne Red Bull. Souboj za ním je ale pořádně zamotaný. Na začátku sezóny byl Aston Martin, alespoň v rukou Fernanda Alonsa druhým nejrychlejším vozem. Postupně se však na tohle místo dostal Mercedes s občasným náznakem rychlosti i od Ferrari. Po upgradu v Rakousku ale zejména na Silverstone to vypadá, že teď je druhým nejrychlejším monopostem ten papájový.

K boji o druhé místo v šampionátu George Russell, který se po Velké ceně Maďarska řekl následovné: „Je naprosto jasné, že McLaren je skutečným kandidátem na zisk druhého místa. Je velmi zvláštní, že ještě na začátku roku Aston byl Martin jasně druhým nejrychlejším týmem. Zdá se, že nyní již nejsou tak konkurenceschopní. Kromě toho Ferrari neudělalo velký pokrok, přičemž naopak McLaren udělal obrovský skok vpřed.“

„Takže nebýt McLarenu, byli bychom velmi spokojeni s pokrokem, který děláme. Věřím však svému týmu. Myslím si, že progres McLarenu nám dodává sebedůvěru a optimismus ohledně toho, že se můžeme přiblížit k Red Bullu. Opravdu se příliš nesoustředíme na McLaren, Aston Martin nebo Ferrari. Soustředíme se na Red Bull a snažíme se udělat ten potřebný velký krok vpřed,“ dodal v rozhovoru pro Autosport Russell.

Od velké ceny Rakouska, kdy tým z Wokingu přinesl první upgrady na vůz Landa Norrisa, dokázal McLaren získat víc bodů než všichni jeho soupeři. Zejména Ferrari a Aston Martin můžou být v ohrožení, pokud nezlepší svoje výkony z posledních velkých cen. V současné situaci však stále zůstává největším favoritem na druhé místo Mercedes, který má na zbylé soupeře náskok v šampionátu. Navíc po upgradu McLarenu na něj vyloženě neztrácí, ale jsou spíše na stejné úrovní, co se týče závodního tempa.

Jak se bitva o druhé místo v poháru konstruktérů bude vyvíjet dál se, dozvíme už tento víkend. Čeká nás totiž sprintový víkend v Belgickém Spa-Francorchamps. Mírně navrch by opět díky charakteristikám tratě mohl mít McLaren, jelikož se ale jedná o sprintový víkend všechno může být jinak. Když si do rovnice přidáme nevyzpytatelné klima v okolí okruhu, rozhodně se máme na co těšit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz