Hlavní obsah
Sport

Norris vyhrál druhý trénink, Ricciardův start v ohrožení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: motorsports Photographer/Shutterstock

Právě začal závodní víkend v nizozemském Zandvoortu. Tréninkový den nabídl několik překvapení, ale také nehody obou Australanů.

Článek

První trénink nebyl natolik reprezentativní jako ten druhý. Během něj nejvíc zaujali rychlé monoposty týmu Williams, a naopak pomalé Ferrari, které bylo na chvostu pořadí. Dva piloti nedokončili trénink, kdy Nico Hulkenberg skončil v bariéře i s novým křídlem. Lance Stroll měl zase technický problém, kvůli kterému vetší část tréninku zůstal v garáži. Na začátku tréninku havaroval ve třetí zatáčce Oscar Piastri z McLarenu. Mladý Australan skončil v bariéře, na co nestihl zareagovat jeho krajan Ricciardo a místo kolize s Piastrim radši poslal svůj monopost také do bariéry. Oscar odešel z nehody bez následků, horší to bylo však s Ricciardem. Honey Badger si hned po vystoupení z monopostu držel zapěstí a byl poslán na další vyšetření do nemocnice. Na sociálních sítích kolovali záběry Ricciarda se šátkem kolem krku, který mu držel poraněné zápěstí. Jako potenciální náhradníci za Australana by mohli zaskočit Liam Lawson, který se v Nizozemsku nachází. Do úvahy připadá také domácí Nyck de Vries, který byl před letní přestávkou právě z týmu Alpha Tauri vyhozen. Trénink po vyčistění trati pokračoval dál a piloti vyrazili na trať na měkkých gumách. Skvělé kolo zajezdil Lando Norris, kterého nedokázal překonat ani Max Verstappen i navzdory tomu, že se pokoušel zajezdit více rychlých kol. Příjemně překvapili také 2 jezdci, kteří si přivezli skvělou formu z první části sezóny. Na třetí příčce skončil Alex Albon na Williamsu a opět na sebe strhnul pozornost. Druhým do partie byl Yuki Tsunoda, kterého od Albona dělila jenom jedna desetina, do které se vklínil Lewis Hamilton.Záhadou zůstává Ferrari, které se ani v druhém tréninku neposunulo na pozice, kde bychom jej čekali. Charles Leclerc dokončil tréninky na šestnáctém, respektive jedenáctém místě. Carlos Sainz ve svém jediné tréninku obsadil šestnácté místo. Oba piloti však měli docela tradičně problém udržet nestabilní monopost na trati.

První trénink nebyl natolik reprezentativní jako ten druhý. Během něj nejvíc zaujali rychlé monoposty týmu Williams, a naopak pomalé Ferrari, které bylo na chvostu pořadí. Dva piloti nedokončili trénink, kdy Nico Hulkenberg skončil v bariéře i s novým křídlem. Lance Stroll měl zase technický problém, kvůli kterému vetší část tréninku zůstal v garáži.

Na začátku tréninku havaroval ve třetí zatáčce Oscar Piastri z McLarenu. Mladý Australan skončil v bariéře, na co nestihl zareagovat jeho krajan Ricciardo a místo kolize s Piastrim radši poslal svůj monopost také do bariéry.

Oscar odešel z nehody bez následků, horší to bylo však s Ricciardem. Honey Badger si hned po vystoupení z monopostu držel zapěstí a byl poslán na další vyšetření do nemocnice. Na sociálních sítích kolovali záběry Ricciarda se šátkem kolem krku, který mu držel poraněné zápěstí.

Jako potenciální náhradníci za Australana by mohli zaskočit Liam Lawson, který se v Nizozemsku nachází. Do úvahy připadá také domácí Nyck de Vries, který byl před letní přestávkou právě z týmu Alpha Tauri vyhozen.

Trénink po vyčistění trati pokračoval dál a piloti vyrazili na trať na měkkých gumách. Skvělé kolo zajezdil Lando Norris, kterého nedokázal překonat ani Max Verstappen i navzdory tomu, že se pokoušel zajezdit více rychlých kol.

Příjemně překvapili také 2 jezdci, kteří si přivezli skvělou formu z první části sezóny. Na třetí příčce skončil Alex Albon na Williamsu a opět na sebe strhnul pozornost. Druhým do partie byl Yuki Tsunoda, kterého od Albona dělila jenom jedna desetina, do které se vklínil Lewis Hamilton.

Záhadou zůstává Ferrari, které se ani v druhém tréninku neposunulo na pozice, kde bychom jej čekali. Charles Leclerc dokončil tréninky na šestnáctém, respektive jedenáctém místě. Carlos Sainz ve svém jediné tréninku obsadil šestnácté místo. Oba piloti však měli docela tradičně problém udržet nestabilní monopost na trati.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz