Hlavní obsah
Sport

Tři příběhy, na které si dát pozor během víkendu Velké ceny Velké Británie

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: McLaren

Speciální chromované lakování McLarenu pro Velkou cenu Velké Británie

Domácí závod pro mnohé z týmů znamená i extra motivaci pro předvedení výkon. Tady najdete některé z hlavních příběhů před závodním víkendem na Silverstone

Článek

1. Budou upgrady McLarenu fungovat i na Silverstone

McLaren přivezl do Rakouska upgrady na vůz Landa Norrisa, který ho v nedělním závodě dostal na 4. místo. Na Silverstone plánuje McLaren další upgrady, přičemž se na vůz dostane i druhý z pilotů Oscar Piastri. Vyjádření papájových byli po závodu na Řeď Bull Ringu opatrné, ale bylo znát pozitivní naladění zejména u šéfa týmu Andrey Stellu. K lepšímu výkonu by kromě domácích fanoušků mělo pomoct také speciální chromované lakování, které tým z Wokingu pro tento víkend bude mít.

2. Vrátí se Mercedes a Aston Martin zpátky do boje s Ferrari?

Narozdíl od McLarenu, Mercedes a Aston Martin prožily v Rakousku dost nevýrazné závody. Fernando Alonso skončil po penalizacích na 4. místě a jeho týmový kolega Stroll byl devátý. Ještě o něco hůře na tom byly Mercedesy George Russella a Lewise Hamiltona, kteří skončili sedmý, respektive osmý.

Okruh samotný by měl oběma týmům sedět víc ,než tomu bylo v Rakousku, kde zejména Aston Martin trápila maximální rychlost. Do karet doslova domácímu týmu, s továrnou je pár metrů od okruhu, nehraje ani skutečnost, že okruh v Silverstone má podobné charakteristiky jako okruh v Barceloně, na kterém se zelení taktéž trápili.

O něco lépe je na tom Mercedes, který během víkendu představí nový upgrade. Samozřejmě, to nezaručuje okamžité zlepšení, ale poskytuje to naděj pro fanoušky černých šípů. Otázkou zůstává, jestli během tří tréninků dokáže Mercedes poznat upgrade natolik, aby mohl konkurovat nejlepším.

3. Nové pneumatiky Pirelli

Během tohoto víkendu budou představeny nové konstrukce pro všechny směsi suchých pneumatik Pirelli. Cílem této změny je zvýšení pevnosti pneumatik v reakci na zrychlení monopostů.

Ředitel Pirelli pro motorsport Mario Isola se k nutnosti změny vyjádřil následovně: Tato změna specifikace byla nutná kvůli viditelně zvýšenému výkonu vozů od začátku této sezóny jak z hlediska přímé rychlosti, tak zatížení ve srovnání s předsezónními simulačními daty, které týmy Pirelli dodaly minulou zimu, a skutečnosti, že tento trend bude v průběhu sezóny pokračovat.

Každý z týmů už tuto specifikaci pneumatik testoval, ale budeme si muset počkat, jestli pro všechny bude změna bezproblémová.

BONUS: Nový tým začíná svou pouť

Během tohoto víkendu začíná natáčení filmu z dílně Apple v spolupráci s Formulí 1. Vzhledem k tomuto faktu bylo odhaleno samotné auto týmu APXGP, které bude Brad Pitt, jako hlavní hvězda tohoto filmu, pilotovat. Na adresu filmu se vyjádřil i Lewis Hamilton, který je ve výrobě filmu tak zapojen. Je nesmírně vzrušující vidět, jak to se to všechno spojuje. Vědět, že tento víkend konečně začínáme natáčet Samozřejmě máme nervy, protože je to něco, na čem jsme pracovali tak dlouho. Chceme, aby jej všichni milovali a skutečně cítili, že jsme zachytili, v čem je podstata našeho sportu to je náš cíl a doufám, že se nám povede, řekl pilot Mercedesu během tiskové konference.

Foto: Formula 1

První pohled na vůz týmu APXGP z připravovaného filmu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz