Hlavní obsah
Sport

Začal Goodwood Festival of Speed, čtyřdenní slavnost plná motorsportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Sarnia/Shutterstock

Pokud jste fanouškem motorsportu, neměli byste si nechat ujít od dnes do neděle trvající jubilejní třicátý ročník festivalu v Goodwoodu, na kterém můžete vidět množství slavných vozidel a jezdců.

Článek

Každoročně od roku 1993 se v Sussexu ve Spojeném království koná Goodwood Festival of Speed a ani tenhle rok nemůže být výjimkou. V průběhu čtyř dnů se na trati, ale i mimo ni můžete podívat na množství legendárních vozů.

Tématem letošního ročníku je nejen oslava jubilea festivalu, ale také oslava třičtvrtě století motorsportu v Goodwoodu. Oslavuje se také výročí značek Porsche či McLaren.

Jedním z taháků pro fanoušky bude bezpochyby Sebastian Vettel. Bývalý pilot Formule 1 se představí v sobotu i v neděli na autech ze své osobní sbírky. Konkrétně se bude jednat o mistrovský Williams Nigela Mansella FW14B a Sennův McLaren MP4/8 z roku 1993. Kromě demo jízd budou monoposty vystaveny i v paddocku a samozřejmě budou podporovat iniciativu alternativních paliv, které se čtyřnásobní šampion věnuje.

Kromě německého mistra světa se ze současných pilotů budou, pohyboval Lando Norris a Oscar Piastri ze McLarenu stejně jako Alex Albon a Logan Sargeant z Williamsu. Naopak Ferrari, Mercedes a Red Bull budou předvádět několik aut z jejich minulosti.

Pro fanoušky dvou koles může být zajímavější informace, že můžete na trati vidět jezdce a motocykly až ze šesti různých týmů včetně úřadujícího šampiona Francesca Bagnaiu a jeho týmového kolegu Eneu Bastianiniho.

Z dalších osobností či už ze světa F1, Moto GP anebo dalších odvětví motorsportů se představí například Tom Kristensen, Giacomo Agostini, Richard Attwood, Martin Brundle, David Coulthard, Mich Doohan, Dario Franchitti, Travis Pastrana, Mick Schumacher, Petter Solberg, Benoit Treluyer and Mark Webber.

Festival se samozřejmě věnuje také budoucnosti sportu, a tak se v jeho prostorech nachází laboratoř s různými technologiemi, stejně jako ukázka elektrických vozidel. Kromě elektrických vozidel ale budou odhaleny také novinky od několika značek jako Porsche, Hyundai, Caterham, Ferrari nebo třeba Lamborghini, které bylo odhaleno hned ve čtvrtek ráno.

Pokud máte chuť se podívat festival probíhá každý den od 9:30 ráno do večerních hodin v závislosti na okolnostech. Sledovat jej můžete zdarma na youtubovém kanálu SkySports F1.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Goodwood

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz