Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Čupakabra. Tajemný tvor, o jehož existenci jsou mnozí stále přesvědčeni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Larisa Koshkina

Záhadné stvoření připomínající psa s velkými vyceněnými tesáky, které se mihlo v trávě nedaleko ohrady s mrtvými ovcemi. Zdá se, že nemělo srst a oči mu divoce plály. Farmář z Portorika zřejmě zahlédl čupakabru, nebo něco jiného?

Článek

Příběh z roku 1995, který vypráví o zabitých ovcích a spatření neznámého tvora, byl nejprve mnohým pro smích. Když se ale podobné věci začaly odehrávat napříč Amerikou, v Dominikánské republice, Kolumbii či Argentině, některým to nedalo a začali pomalu přemýšlet, co by za tím vším mohlo stát, jelikož události byly skutečné.

Poprvé se tak na přelomu tisíciletí začalo hovořit o podivuhodné bestii, která krvelačně zabíjela domácí zvířata.

A tak vznikla čupakabra, která byla nejprve popisována jako plaz se šupinatou kůží, který se pohybuje po dvou končetinách. Postupně se ale objevovaly výpovědi, které ačkoliv ustupovaly od původního popisu, tak se v jiných prvcích až děsivě shodovaly.

Mělo se jednat o páchnoucí psovitou šelmu téměř nebo úplně bez srsti, mající temné, divoké oči a vyceněné zuby. Tento tvor měl zabíjet dobytek i ostatní zvířata a vysávat z nich krev.

Děsivost příběhů se rychle rozšířila a začaly vznikat různé legendy. Například o tom, že není vyloučený útok na lidi včetně dětí.

Kde by se ale tento tvor mohl vzít? Není to žádné stvoření z daleké minulosti a ještě dnes po internetu kolují nová a nová svědectví, která se snaží potvrdit existenci.

Může to být skutečně pravda?

Někteří jsou o existenci tohoto tvora přesvědčeni natolik, že neváhají věřit různým konspiračním teoriím, které tajemství ještě více umocňují.

První z nich říká, že byla čupakabra šlechtěna jako tvor určený pro válku a mučení lidí americkou armádou. Ovšem několik exemplářů uteklo, rozmnožilo se a přizpůsobilo se životu v přírodě. Údajně se nedá chytit, což byl záměr, který tuto teorii mnohým potvrzuje.

Další teorie říká, že se jedná o psy, kojoty, hygieny a vlky, kteří zmutovali z důvodu znečištění životního prostředí.

Zastánci mimozemské civilizace věří, že čupakabra sem byla uměla vypuštěna, aby mohli mimozemšťané sledovat, jak se bude na naší planetě adaptovat.

Zřejmě se může zdát, že je toto tajemství nedotčeno a je na každém, zda bude v toto záhadné stvoření věřit, ale jsou tady i tací, kteří mají poměrně jednoduché vysvětlení.

Některým farmářům se podařilo tvora zastřelit v domnění, že se skutečně jedná o čupakabru. Jak ale i vědecké výzkumy ukázaly, jednalo se o psovité šelmy (v jednom případě o mývala), které trpěly různými infekčními nemocemi, svrabem a dalšími parazity. Tento fakt se podepsal nejen na jejich vzhledu, ale i na jejich chování z čehož vyplynuly zmiňované útoky.

Zda ale někde žije tvor, kterého se tento závěr netýká? Kdo ví.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Čupakabra

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz