Hlavní obsah
Seberozvoj

Elvíra a její alergie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elvíře byla víc jak sedmdesát let. Když ke mne přišla. Čtyři desítky let trpěla alergií a léčila se s ní u lékaře. Celkem dobrý důvod pro to, aby zkusila i něco jiného, jak se alergie zbavit.

Článek

Stačilo jedno odblokování –zjištění příčiny a uvolnění blokované energie - kineziologickou metodou One Brain a měla po problému. Potvrdilo to i kontrolní vyšetření na alergeny u lékaře. Po třech letech jsem ji potkala na ulici a postěžovala si, že jí odblokování „nepomohlo“ a před nedávnem opět začala brát na alergii prášky. Zeptala jsem se jí, co se v jejím životě změnilo., že se alergie vrátila. „No mám problém se žílami a začala jsem kvůli tomu brát léky.“

V žádném případě bych jí nedoporučila, aby medikamenty předepsané lékařem přestala užívat. Ale jestliže jí odblokování na alergii fungovalo a po tři roky neměla problémy, stálo za pokus, zda opětovné odblokování a uvedení organismu do rovnováhy by jí od alergie odpomohlo. Když to jednou zabralo, tak proč to nezkusit znovu? Místo toho, aby hledala dál svoji cestu, která je naprosto individuální, uchýlila se k tomu nejjednoduššímu – pilulce zapité sklenicí vody a doporučení, aby se alergenům vyhýbala.

Mezi léčitele a facilitátory (v současné době, ve věku soutěžení a výkonu, se rozšířilo označení kauč a kaučování ako cesta k dosažení žádoucího výsledku) nelze klást rovnítko. Na léčitele jsou kladeny enormní nároky. Očekávají se od něj zázraky na počkání. Ale tak svět nefunguje. Facilitátor není ani kauč. Je jakýmsi průvodcem klienta. Uzdravit bolavou duši je složitý proces k nápravě. Někomu to jde rychleji, někomu pomaleji. Léčí se prostřednictvím mysli. A říká se, že myšlení bolí. Za každým zdravotním problémem je nějaké d u š e v n í rozpoložení, utrpení. A to se jen pilulkou nespraví.

Venkovští nebo rodinní lékaři měli větší šanci spojit léčení duše a těla. Vzpomeňme jen na venkovského lékaře Rudolfa Hrušínského ve filmu Vesnička má středisková. Měl své pacienty rád. Znal anamnézu celé rodiny a vycítil, kde má pacient problém. V dnešní době, když navštívíte lékaře, tak se po většinu času vaší návštěvy dívá do monitoru počítače a stále něco ťuká na klávesnici. Vše musí být zaznamenané a pošlou pacienta k specialistům na další vyšetření. Mnohdy ale ani ta příčinu bolestí neodhalí. Jak by také mohla, když nezkoumají bolesti duše. Nakonec vás pošlou k psychiatrovi. Konečně někdo, kdo se začne zabývat tím, že máte také duševní problémy, které se projevují ve fyzickém těle.

Vzpomínám si, jak jednou přišel manžel nadšený z toho, že kvůli slabému srdci s ním lékař mluvil o transplantaci jako možnosti řešení jeho zdravotního problému. Kdyby pan doktor nebyl tolik zahlcen „papírováním“ a prolistoval se jeho zdravotními záznamy, zjistil by, že manželovi před šesti lety odoperovali melanom a každý další rok jeho života už má jaksi „navíc“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám