Hlavní obsah
Cestování

A jakou máte představu o dovolené v hotelovém all inclusive resortu vy?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Co je proboha špatného na tom, bydlet u moře ve velkém resortu a mít zajištěné jídlo a pití?

Článek

Cestovní kancelář, charterový let, velký resort s all inclusive. Pro mnohé vysněná dovolená, pro jiného doslova noční můra. Jedna skupina cestovatelů se nikdy neshodne s tou druhou. Já resort vyzkoušela na vlastní kůži a řeknu to na rovinu – ty nenávistné reakce nechápu.

Nikdo nás tam nedrží

V první řadě je třeba říct, že nás na resortu přece nikdo nedrží. Nejsme tam za plotem, který by hlídali strážní. Můžeme se pohybovat po resortu, stejně jako můžeme jít i mimo něj. Když se věnuje chvilka i výběru, nemusíme být desítky kilometrů od civilizace. Můžeme z resortu dojít pěšky do centra města, v nejhorším dojet autobusem nebo taxíkem.

Představa o tom, že lidé jsou po celý týden nebo čtrnáct dní jen v daném areálu, je mylná. A dost přitažená za vlasy. Ano, možná se najde pár lidí, co jim stačí bazén, pláž, bar a vše potřebné koupí v místní obchodu se suvenýry. Ale jsou lidé jako já, co i z resortu vyrazí pryč.

Jídlo, jaké chci

I all inclusive stravování v resortu má své benefity. Nikdo přece nikoho nenutí, že musí vyjíst všechny bufetové stoly, přecpat se a potom trávit dlouhé hodiny na pokoji. Já v tom vidím možnost vybrat si, na co mám zrovna chuť. Ano, to můžu i v restauraci. Ale co když mám chuť na víc věcí? Že bych si v restauraci dala dva předkrmy, polévku a tři hlavní chody? To bych nezvládla. Ale na all inclusive si můžu sama nachystat degustační osmichodové menu tak, abych ochutnala, na co se mi sbíhají sliny a přitom neodcházela jako koule. Navíc s jistotou, že si jídlo můžu nejdřív ochutnat, než si ho nandám. V restauraci jsou odsouzena k tomu, aby se kuchař trefil do mé chuti.

Nonstop občerstvení

Nemusím nikde nic shánět po městě, obchodech, restauracích nebo bistrech. Rezorty s ultra all inclusive nabízejí nepřetržitý příděl jídla a pití 24 hodin denně. Nemusím koukat na hodinky kvůli otevírací nebo zavírací hodině nějakého podniku. Když mám hlad, něco zobnu. Když mám žízeň, něco si objednám. Když chci odjet brzy ráno na výlet, dám si něco k snídani. Když přijedu pozdě večer z výletu, vím, že stále můžu něco zobnout k večeři a relaxovat u baru nad drinkem, i kdyby byla jedna hodina ráno.

Vyplatí se to

Jasně, že když pojedu do nejlevnějšího apartmánu a budu o chlebu a vodě, neutratím za dovolenou skoro nic. Ale když se nechci omezovat, chci ochutnávat, jíst, pít, co hrdlo ráčí? Stačí si to spočítat, na kolik tenhle standard vyjde. Když se nechci držet zkrátka a chci si dovolenou užít bez přemýšlení o penězích, je rezort s all inclusive prostě výhodnější. Ostatně, stačí si to porovnat i s tuzemskem, na kolik vyjde jedna noc v hotelu se snídaní, doplněná o oběd, večeři a nějaký ten drink během dne. A to si člověk opravdu nemusí „strhat hubu“ a už to skáče.

Vysoký komfort

Samozřejmě záleží na typu, místě, ceně i počtu hvězdiček. Ale resort bude vždy komfortnější než nějaký apartmán. Výbava pokojů, služby, personál, přístup, standardy, hygiena, úklid. Proč se nutně přizpůsobovat horšímu, když existuje lepší? Jen proto, aby se mi někdo nesmál, že jsem šla do komfortního hotelového rezortu? Nebo že chci šetřit? Tak to můžu sedět doma a ušetřím ještě víc.

Samozřejmě, každý dle svého gusta, ale mě už ten hate na hotelové rezorty štve. Každý má rád něco a já sepsala seznam svých benefitů a důvodů. A jak to máte vy?

Anketa

Navštěvujete all inclusive resorty?
Ano, pravidelně
76,1 %
Občas jsme byli
14,1 %
Ne, nikdy
9,8 %
Celkem hlasovalo 92 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz