Hlavní obsah
Názory a úvahy

All inclusive po česku: Když to mám zaplaceno, proč bych se měla omezovat?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

All inclusive je u moře vyhledávanou formou stravování. Když si ho platím, nemám důvod se omezovat.

Článek

Jsou zásady, které by měl slušně vychovaný člověk dodržovat vždy. Například jez do polosyta, pij do polopita. Tohle přísloví nám říká, že není na místě se bezmezně přejídat. Stejně tak by měl slušný člověk myslet na to, že jídlem se v žádných případech neplýtvá. To ale nemusí znamenat, že bychom se na all inclusive dovolených museli nutně omezovat.

Co je all inclusive?

Pokud by někdo přece jenom nevěděl, co je to koncept all inclusive, tak ho lehce nastíním. Jde o formu stravování, kterou má klient hotelu předplacenu bez ohledu na to, kolik toho sní a vypije. Obvyklý je celodenní přísun alko i nealko nápojů, stejně jako jídla. Cena bývá jednotná, a tak je na každém, na kolik se mu all inclusive vyplatí, nebo ne.

Měla bych se omezovat?

Často slyším hlasy, že se my Češi, na all incslusive dovolených, chováme jako zvířata. Že se cpeme, střídáme jídla a okupujeme bar. A já říkám – proč ne? Pokud dodržím zásadu, že jídlem nebudu plýtvat, a budu myslet na přísloví jez do polosyta, pij do polopita, je to čistě moje věc, kolik toho sním, nebo vypiji.

Pokud jsou k večeři mořské plody, proč bych si měla nandat salát, když si místo něj radši můžu nandat plný talíř krevet. Pokud jsou u baru kromě obyčejného piva nebo nealko nápojů také dobré koktejly, proč si je nedat? Jen proto, že jsou v nákladech drahé a hotel by mohl tratit? A co je mi po tom. Má si nastavit takové ceny, aby neprodělával. A to si myslím, že zvládne.

Není to jen o válení

Mnoho lidí si myslí, že all inclusive dovolená je jenom o válení se v hotelovém resortu. Ale tak to není. Co je špatného na tom jít ráno posnídat, nechat si připravit obědový balíček a někam vyrazit. A večer si dát večeři v rámci hotelového bufetu. A potom pár drinků v lobby baru.

Je to komfortní, je to jednoduché, vyberu si, na co mám chuť. Nemusím řešit kvalitu jídel v restauracích ani jazykovou bariéru. A nemusím řešit, jaký mám zrovna hlad. Adekvátně tomu si vytvořím velikost porce, popřípadě si půjdu ještě přidat. Ano, přidat. Pokud mám ještě hlad a all inclusive zaplacené, proč bych se měla omezovat? Není k tomu důvod.

Anketa

Vyhledáváte all inclusive dovolené?
Ano, pravidelně
54,5 %
Občas na takovou jedeme
20,5 %
Ne, není to náš šálek čaje
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 88 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz