Hlavní obsah
Rodina a děti

Bazén s tobogány na dovolené u moře? Největší nesmysl

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Co bylo na dovolené u moře to nejlepší? Přece bazén s tobogánem.

Článek

Dovolená u moře, to už dávno není jenom strastiplná cesta do chorvatského apartmánu autem, které je plné navařených jídel, řízků a paštik. Dnes lze na dovolenou vyrazit doslova kamkoliv, díky leteckému spojení i rychle a celkem pohodlně. A bydlení? Rozhodně to nemusí být apartmán s vlastním stravováním, ale hotel na úrovni, se stravou all inclusive.

Vybavení hotelu?

Na letní dovolené u moře můžeme bydlet takřka kdekoliv. Od hotelů nevalné úrovně, po špičkové pětihvězdičkové rezorty, kde člověku nic nechybí. Samozřejmým vybavením mnoha přímořských hotelů je pochopitelně i bazén. Od malého bazénku, až po rozsáhlé akvaparky. Ale pozor, pokud o takových přemýšlíte, je to chyba. Bazén s tobogány na dovolené u moře je největší nesmysl.

Kam budou chtít vaše děti?

Představte si ráno ve vašem pokoji. Vzbudíte se, dojdete si na snídani a následně se začnete balit k vodě. Logicky budete chtít na pláž, k moři. Ale kam budou chtít jít vaše děti? Ano, samozřejmě že do bazénu s klouzačkami a tobogány. Nastane dlouhé přemlouvání, nucení, hádky, emoce. Budete se je snažit přemluvit, ať jdou s vámi k moři. A tahle debata stejně nakonec skončí tím, že dříve, nebo později u toho bazénu skončíte.

Proč jezdit k moři?

Nic proti bazénům s tobogány, ať se na nich děti klidně vyřádí do sytosti. Ale v hotelovém bazénu u moře? Největší hloupost. Tedy, v letní sezoně. Dostat děti z bazénu do moře bude nadlidský úkol. V tu chvíli začnete logicky přemýšlet, proč jste k tomu moři vlastně jezdili? Proč jste si zaplatili desítky tisíc za pobyt, který ve většině případů budete trávit jenom u bazénu?

To jste mohli jet za zlomek ceny do nějakého aquaparku, nebo jet do daného hotelu na začátku nebo na konci sezony, kdy je to za zlomek ceny, protože je moře ještě studené. Jet na dovolenou k moři a mít tam bazén s tobogány, je největší nesmysl. Pokud ho máte vybraný, buďte si jisti, že přemluvit děti, aby s vámi šly na pláž, bude nadlidský úkol. To vám z vlastní zkušenosti garantuji.

Anketa

Plánujete letos dovolenou u moře?
Ano, plánujeme
63,2 %
Ne, neplánujeme
36,8 %
Celkem hlasovalo 19 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz