Hlavní obsah
Lidé a společnost

Bezohlední rodiče nám zkazili romantický večer bez dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Dáme dítě k babičce, pečlivě vybereme restauraci, těšíme se na romantický večer. A bezohlední rodiče s dětmi nám ho zkazí.

Článek

Vybrat restauraci, to není jen tak. U nás na maloměstě je pouze jedna, takže to máme jednoduché. Ale když vyrážíme někam dál, do okresního nebo krajského města, je třeba trochu filtrovat. Když jedeme s potomky, je podmínka jedna jediná – baby friendly. Čím více je takové místo dětem nakloněné, tím lépe.

Ale jsou chvíle, kdy si chceme od potomků konečně odpočinout. Dáme je k babičce a vyrážíme sami. Opět hledáme restauraci, tentokrát pokud možno co nejvíce baby unfriendly. Takovou, která na sto procent odradí rodiče s ratolestmi, jelikož ty zde nebudou mít žádné vyžití. A tak, kdo by je sem bral, že?

Dokonalé místo

Hledali jsme, až jsme vybrali. Žádný dětský koutek, žádné dětské menu. Ani hračky, ani přebalovací pult, ani dětské židličky. Nikde ani zmínka o tom, že jsou v restauraci vítáni rodiče s dětmi. Podle textu a fotografií na webových stránkách dokonalá volba. Sem by žádný rodič své děti rozhodně nebral, to je to nejhorší místo, kam s nimi jít na jídlo. No, mýlili jsme se, bohužel.

Dvě rodiny, čtyři děti

Opravdu nevím, co se může honit v hlavách rodičů, kteří vezmou své potomky právě do baby unfriendly restaurace. Ve stejném městě vím minimálně o 5 mnohem lepších baby friendly podnicích. Dva jsou dokonce nedaleko této restaurace. Přesto dvě rodiny se svými čtyřmi dětmi vyrazili sem. Na místo, které láká spíše na romantiku a klidné posezení než na to, aby zde mohly řádit děcka.

Večer bez dětí? Zapomeňme

Měl to být příjemný večer bez našich dětí. Klid, pohoda, povídání, jenom my dva. To by ale vedle nás nesměli sedět bezohlední rodiče se svými čtyřmi infanty. Neustálý křik, hádky, mobilní telefony s pohádkami puštěné na plné pecky. Padání příborů ze stolu, běhání, dupání, sahání na náš stůl.

I přes to, že jsme několikrát upozornili dotyčné rodiče i obsluhu, situace se nezměnila. Nakonec jsme po nápoji a předkrmu zrušili zbytek naší objednávky, zaplatili a odešli. Do nedaleké pizzerie, kde jsme si koupili pizzu v krabici a romanticky jsme si ji snědli doma na gauči, před televizí. Sice jsme si to představovali trochu jinak, ale aspoň byl klid. Ten jsme chtěli.

Anketa

Vadí vám děti v restauracích?
Ano, vadí
24,7 %
Ne, nevadí
3,3 %
Záleží na jejich chování
72 %
Celkem hlasovalo 1372 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz