Hlavní obsah
Názory a úvahy

Co si to dovolujete, že je u vás ve slunečné dny narváno? Pusťte nás dovnitř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Čtyři dny volna a slunečné, teplé počasí. Rozumný člověk se při plánování aktivity zamyslel, ti ostatní tolik štěstí neměli.

Článek

Pátek, sobota, neděle a pondělí. Čtyři dny volna, které měly společné i to, že vyšlo počasí. Slunečno, vysoké teploty. To doslova lákalo k výletům. Naplánovat je, to už chce přece jenom trochu toho přemýšlení a selského rozumu. Kdo je v tomto ohledu línější a méně rozumově vybavený, logicky vsadil na jistotu. A že takových lidí bylo.

Kolaps nejenom dopravy

Proč něco složitě vymýšlet, když můžeme jít do ZOO. Vždyť je hezky. Tahle věta zazněla v mnoha rodinách. Že by se někdo na chvíli zamyslel a pozastavil nad tím, že podobný nápad bude mít každý druhý, to už ne. A skutečně. Během dne se objevovaly zprávy o tom, jak v zoologických zahradách po celé České republice kolabuje doprava. Problém byl třeba v Praze i Olomouci. Nápor však zažívaly další populární zoologické zahrady napříč republikou. Populární jsou třeba i ty ve Zlíně nebo Ostravě. A nebyly to samozřejmě jenom zoologické zahrady, ale i jiné venkovní aktivity, které přitáhly především ty, kteří nad víkendovým programem moc nepřemýšlí.

Stálo to za prd

Odměnou všech méně přemýšlivých lidí bylo to, že místo skvělého dne venku, nejenom mezi zvířaty, je čekaly hodiny hrůzy. A dobře jim tak. Nejprve kolony na příjezdu, potom hledání parkovacího místa. Nutno podotknout, že ani cesta městskou hromadnou dopravou nepatřila k nejpohodlnějším a nejrychlejším.

No, a potom dlouhé fronty u vstupu, dlouhé fronty na občerstvení, na toalety. Na všech cestičkách v zoologické zahradě se vytvořil dlouhý proud lidí, který postupoval stanoveným tempem, sem a tam.

Zkrátka a jednoduše, stálo to za prd. A kdo za to může? Každý, kdo bezmyšlenkovitě vyrazil na místa, kde se dalo očekávat, že bude mraky lidí. Svátek, víkend, krásné počasí. A když k tomu přidáte lenost a absenci rozumu, je koktejl namíchán.

Nedivte se

Nepřemýšleli jste, vyrazili jste na nejznámější místa v republice, využili jste volna a hezkého počasí. Nedivte se, že to dopadlo fiaskem. Mnozí můžete být rádi, že jste se vůbec někam dostali. I když věřím, že vzhledem k počtu lidí to bylo spíše negativní než pozitivní. Kapacity prostě nejsou nafukovací.

Tak příště, až bude zase volno a hezké počasí, zkuste nad výběrem místa více přemýšlet. A nezvolit první místo, které vám vyjede v každém cestovatelském průvodci. Stačí trochu vlastní iniciativy a můžete vyrazit kamkoliv do přírody, kde potkáte pár lidí. Dobře naladěných, protože se stejně jako vy, nemusí mačkat v žádném davu.

Anketa

Mačkali jste se o Velikonocích v davech?
Bohužel ano
0,7 %
Ne, nikde jsme nebyli
57,4 %
Ne, zvolili jsme méně frekventované místo
41,9 %
Celkem hlasovalo 1217 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz