Hlavní obsah
Cestování

Jak jsem bojovala o lehátka u bazénu. O dvě hodiny déle než ostatní

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Hotelové bazény a pláže, tam se svádějí ty největší bitvy. Pravidelně každé ráno, o ta nejlépe umístěná lehátka.

Článek

Můžete mít po hotelu a kolem bazénu rozmístěných desítky cedulí, ale stejně to nic nezmění. Za svůj život jsem byla na mnoha hotelech a všude je to stejné. Ať má tři hvězdy, nebo pět, lidé si nedají říct. Během mé poslední dovolené to bylo opět stejné. Každé ráno probíhaly u bazénu boje o nejlepší místa.

Rezervace lehátek

Ne, že by ubytovaní hosté zabírali lehátka tím způsobem, že si na ně lehnou a začnou svou relaxační dovolenou od brzkého rána. Kdo nikdy nebyl na dovolené u moře, tomu situaci letmo nastíním. Hned ráno, kdy se otevírá prostor bazénu, nabíhají do prostoru desítky lidí. Někdy naráz, někdy postupně. Tito lidé mají v rukou ručníky, které cvičeným pohybem přesně hodí na ta nejlepší lehátka u bazénu. Ta, která jsou nejblíže vody, ve stínu, na slunci… Každý dle svého gusta.

Když je lehátko rezervované, odcházejí tito lidé zpět do svého pokoje. Zde provedou ranní hygienu a vyrazí na snídani. Po snídani zpět na pokoj, kde sbalí věci k vodě a jdou k hotelovému bazénu. K lehátkům, na kterých se už dobré dvě hodiny válí jejich ručník, zatímco oni jsou bůh ví kde. A samozřejmě, není to problém jen hotelových bazénů, to samé se často děje i na plážích.

Vítězem jsem já

Kdo nakonec získává to nejlepší lehátko? To nejlepší místo u bazénu, nebo na pláži? Překvapivě jsem to já. Na hotelovém pokoji spíme, dokud se samo nevzbudíme. Po ranní hygieně vyrážíme na snídani, následuje návrat na pokoj a příprava na odchod k vodě. Při příchodu vidíme všechny lehátka obsazená, a tak stačí očima vyhledat plavčíka či jinou kompetentní osobu, která má prostor na starosti.

Jelikož hotel rezervace lehátek zakazuje, stačí mu oznámit svou svízel. Okamžitě bere cizí ručníky z lehátek a gestem a úsměvem naznačuje, že tyto lehátka jsou nyní naše. Cizí ručníky odnáší do svého kumbálu a čeká, až přijdou ti, kterým patří. Ti si to zamíří k našim lehátkům, zatímco my řádíme ve vodě. Plavčík neváhá a doprovází je do kumbálu pro jejich ručníky a z jeho gest a výrazu ve tváři je jasné, že horlivě vysvětluje, že na rezervace se na jeho pláži či u jeho bazénu prostě nehraje.

Je to zbytečné…

Jakékoliv informační cedulky nebo vysvětlování plavčíků je zbytečné. Druhý, třetí, čtvrtý… a každý další den se situace opakuje. A tak jako vždy zamíříme ke stanovišti plavčíka, vybereme lehátko a on ho pro nás uvolní. A tak soutěž o nejlepší místo u vody vyhrávám každý den já a moje rodina. O dvě hodiny později než všichni rezervovači.

Anketa

Rezervujete si na dovolené lehátka ručníkem?
Ano, dělám to vždy
9,4 %
Záleží na celkové obsazenosti
24,1 %
Ne, nikdy by mě to nenapadlo
66,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 424 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz