Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

„Jsi jedna z mnoha, nic k tobě stejně necítil,“ konejšila jsem přítelkyni

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Letní románek může mít i negativní dohru. Je dobře, že končí.

Článek

Nemá partnera, nemá děti a v práci si může vzít volno. Tak proč nevyrazit na dovolenou na podzim? Tak přesně to je moje kamarádka – volnomyšlenkářka, která si užívá života. Nedávno se sbalila a vyrazila na týden k moři. Do Egypta, kam jinam? Teplé moře, vysoké teploty, nízká cena. Logická volba pro každého, kdo si chce užít trochu podzimního tepla.

Ano, byl tam

Čekala jsem, že po návratu bude spokojená, odpočinutá a plná zajímavých zážitků. Ale bylo to trochu jinak. Přijela krásně opálená a zážitků měla mnoho, ale o radosti se moc mluvit nedalo. Přijela se zlomeným srdcem.

Tušíte správně – byl tam. Mladý Egypťan, který pracoval za barem a který ji okouzlil. Mohlo by se to zdát jako skvělý letní románek, skvělé zpestření dovolené, ale to by se kamarádka nesměla zamilovat. A to natolik, že za ním chtěla znovu vyrazit. Ach jo.

Ber to jako týdenní zábavu

Jiný vzhled, jiná kultura, mládí. Chápu, že to jsou věci, kterým mnoho žen dokáže podlehnout. A co si budeme povídat, tito mladí Egypťané pracující v hotelech to s ženami prostě umí. Dokážou jim nadbíhat, umí je okouzlit, naslibovat jim lásku a společnou budoucnost. A tady to nebylo jinak. Bylo jasné, že mu moje kamarádka podlehla. A bylo na mně, abych ho dostala z její hlavy – v jejím zájmu.

Hlavně zapomenout

Přijela zpátky se zlomeným srdcem a plánovala, že se za ním co nejdříve vrátí. Ach jo, jak byla naivní. Snažila jsem se ji přesvědčit, aby to brala jako letní románek, jako krátkodobý úlet. Možnost užít si s někým příjemné chvíle a pak mu dát sbohem. Snažila jsem se jí vysvětlit, že tak to jistě bere i její „vyvolený“ z Egypta, který během sezony jistě okouzlí desítky dalších žen. Slibuje jim lásku, společný život, partnerství, rodinu a já nevím co ještě. Co v takovém případě dělat? Nejlépe zapomenout – a to co nejrychleji. To je jediná pomoc.

Hlavně zapojit rozum

A co rozhodně nedělat? Neudržovat ten vztah dál. Nic proti egyptským klukům, kteří si chtějí užít s Evropankami. Pokud to berou jen jako povyražení, dokážu to pochopit. Jenže takové vztahy často způsobí jen šrámy na srdci a duši.

Horší je, když takový muž začne opravdu slibovat společný život a pak si řekne o peníze. Takové případy nekončí dobře. Kromě šrámů na duši a srdci zůstane dotyčná o nemalou finanční částku lehčí.

Stačila osvěta

Svůj úkol jsem přijala svědomitě. Kamarádku jsem z toho poblouznění dostala celkem rychle a jednoduše. Stačilo dohledat pár článků o tom, jak se české ženy dostaly do stejné situace. Jak uvěřily cizincům, kteří jim slibovali pravou lásku. A když z toho poblouznění vystřízlivěly, bylo už pozdě. Když si to má kamarádka přečetla, dostala rozum. A já si oddychla.

Anketa

Zažili jste na dovolené letní románek?
Ano
16,7 %
Ne
83,3 %
Celkem hlasovalo 18 čtenářů.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snatky-s-cizinci-podvodne-snatky-zeny-viza-nelegalni-migrace-do-ceska.A181106_114547_domaci_lre, https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/168-hodin-vztah-z-egyptske-plaze-muze-stat-miliony-ukazuji-zkusenosti-ceskych-zen-5411, https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/312996/pocet-napalenych-cesek-stoupa-muslimove-si-je-berou-aby-se-dostali-do-evropy.html, https://www.novinky.cz/clanek/krimi-priteli-z-egypta-dala-zena-milion-nechtela-ho-zpatky-prohlasil-u-soudu-ve-zline-354742

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz