Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

On přinese peníze, ona navaří teplou večeři. Každodenní rutina domácí puťky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Jsem pán tvorstva, chodím denně do práce a vydělávám peníze. Ty mi navař pořádnou večeři a postarej se o děti. To je realita skvěle fungující domácnosti.

Článek

Říká se, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. U některých mužů o tom lze s úspěchem pochybovat. Reálnější je fakt, že se někteří muži právě připlazili ze své jeskyně s kyjem v ruce. Alespoň podle toho, jak se doma chovají. Tedy jaké standardy vyžadují a o čem si myslí, že je správné.

Já tvrdě makám

A kdo ne? Pokud ti vadí tvoje každodenní rutinní a těžká práce ve fabrice u pásu, měl jsi se líp učit, nebo se trochu zdokonalovat. To, že jsi skončil v továrně mezi agenturními zaměstnanci je spíše k pláči, než že by se to dalo považovat za životní úspěch. Dělat desítky let práci, kterou zvládne úplně kdokoliv a kterou už brzy stejně nahradí robot, není žádný úspěch.

To, že tvrdě makáš, je sice pravda, ale takovou práci děláš dobrovolně a hlavně, nejsi jediný muž na světě, co má tvrdou a těžkou práci. To ti nedává právo chovat se jako hulvát, zvláště na svou ženu.

Chci mít teplou večeři

Ty v práci v kantýně snad nemáš teplý oběd? Jistě máš, tak proč bys měl mít ještě teplou večeři. Dvě teplá jídla denně možná nemá ani šlechta, tak proč by tento standard měla dodržovat průměrná rodina? Jestli máš hlad, ve skříni je chleba. A plná lednice sýrů, salámů, pomazánek, medů, párků a dalších věcí. Máslo si jistě zvládneš také vyndat a zcela určitě i namazat, ne?

Jdu na pivo

Pořádná teplá večeře se samozřejmě musí spláchnout. Ne vodou, ale něčím, co má voltáž. Ano, alkohol. Nech ušmudlaný talíř na stole a honem utíkej do nejbližší putyky čtvrté cenové, nadávat na život, vládu, Evropskou unii i tvoji starou. Udělej svých 7 kousků, k tomu nepostradatelného panáka rumu a můžeš se váhavým krokem vydat domů.

Postarej se o děti

A ráno to začne nanovo. Jsi pán tvorstva, kafe ti musí uvařit tvoje žena. A k němu cigáro, bez téhle rutiny to nejde. Venku je zrovna hnusně, takže pochopitelně zapálíš hned v kuchyni. Co na tom, že budou děti páchnout kouřem, ať si zvykají na tvrdý život. S tebou se taky nikdo nemazlí. Za pár desítek minut už musíš být u píchaček a jet svou tvrdou osmihodinovou rutinu.

Tvoje manželka pochopitelně musí obstarat vše kolem vašich pěti dětí, které sice neuživíte, ale s kondomem ten sex nikdy neužiješ, viď? Ráno jim musí nachystat snídani, vypravit je do školy, dopoledne se věnovat tomu nejmladšímu, potom přivítat děti, udělat s nimi úkoly, zkontrolovat denní povinnosti a hlavně – navařit. Přece přijdeš z práce na tu teplou večeři, která je stejně jenom nudným a nutným mezičlánkem mezi prací a hospodou.

Bude líp

Jasně, že bude líp. Z výplaty ti po tom, co propiješ a prohulíš sice moc nezbude, ale na tu Sportku nedáš dopustit, a tak pravidelně sázíš plný tiket za pár stovek. Jednou to totiž padne a konečně bude líp. Jen škoda, že zrušily výherní automaty v hospodě, mohlo být líp už mnohem líp, protože po tom kolik jsi do nich naházel, se to už muselo otočit! Takže: Na život!

Anketa

Znáte ve svém okolí podobně fungující domácnost?
Ano, bohužel znám
43,3 %
Ne, naštěstí neznám
56,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 30 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz