Hlavní obsah
Rodina a děti

Otřesné zážitky z dětské herny: apatie matek a násilí mezi dětmi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Místo k pobavení? Ne, dětské herna je místo, kde bezohledné matky nechají své děti na pospas osudu.

Článek

Co vymyslet za zábavu, když prší? Být stále dokola doma, je nuda. Tak co vyrazit do dětské herny? Dobrý nápad. Vybíráme z několika v dojezdové vzdálenosti, kontrolujeme otevírací dobu, balíme se a můžeme vyrazit. Hurá!

Stejný nápad

Nepřekvapilo mě, že jsem nebyla jediná, kdo měl stejný nápad. Když prší, jsou dětské herničky osvědčenou volbou. Dětí tam bylo poměrně dost, ale místo bylo rozlehlé a tak se děcka rozmělnila po celém prostoru herny. A my, ostatní maminky? No, jak které. Pro některé byla návštěva herničky společnou aktivitou s dítětem. Pro jiné možnost, jak své ne úplně slušné a hodné dítko odkopnout.

Totální apatie

Řadím se do skupiny prvních matek. Ne, že bych stála svým potomkům neustále za zadkem, ale když je ta možnost, proč si trochu nezařádit s nimi. Zvlášť když vidím, že se nijak extra nekamarádí s jinými dětmi.

Ale potom vidím matky, které jsou úplným opakem. Jejich vrcholem péče o dítě je, že se s ním doplazily do herničky. Zde se vyvalí na gauči u stolku, objednají si kafe, vyndají telefon a do něho čučí několik hodin, než se jejich dítko vyřádí. To občas přiběhne, že má hlad nebo žízeň, tak dostane nějaké peníze na nákup nezdravé limonády a přeslazených cukrátek.

Divočina

Tyto děti bezprizorně pobíhají po celém dětském koutku a dělají vše možné, aby to ostatním dětem znepříjemnili. Záměrné blokování prolézaček, lezení na klouzačky z jejich spodních částí, strkání do dětí, dokonce i vyhrožování. Tohle všechno jsou situace, kdy by měla zakročit matka daného dítka. Ano, myslím tu apatickou osobu, která se zcela nepříjemným výrazem čučí do svého telefonu.

Výchovné lekce musíme cizím dětem dávat my, matky, které se přišly pobavit se svými dítky. Když pohár přeteče pomyslnou mez, jdu upozornit maminky hříšníků. Ať si své ratolesti trochu srovnají do latě. „Vždyť to jsou děti, si jenom hrají,“ dozvídám se, aniž by dotyčná dáma zvedla oči od telefonu.

Tak si to zaplaťte

Nechcete se starat o své dítě? Zaplaťte si profesionální chůvu. Poté můžete s mobilem v ruce třeba celý den ležet v posteli. V tu chvíli má zodpovědnost, včetně toho že pohlídá chování dítěte, vaše chůva. Pokud na ní nemáte, nebo ji platit nechcete, jste v dětském koutku pořád v roli rodiče. Tak z ní nevybočujte a věnujte se svému dítěti. Díky.

Anketa

Chodíte do dětských herniček?
Ano, pravidelně
6,6 %
Jen občas
41,6 %
Ne, vůbec
18,8 %
Děti nemám, nebo na to nemají věk
33 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 197 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz