Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pánové, když se netrefíte do záchodu, tak si sedejte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Je opravdu tak těžké trefit se do mušle, nebo do záchodové mísy? Stavy společných toalet ukazují, že ano.

Je opravdu tak těžké trefit se do mušle, nebo do záchodové mísy? Stavy společných toalet ukazují, že ano.

Článek

Ne, že by to na dámských toaletách vypadalo dokonale. Někdy by se tam štítil i muž, natož my, ženy. Ale když jsou někde toalety smíšené, je vcelku dobře vidět, s čím mají mnozí muži problém. A je úplně jedno, zda se jedná o festivalovou budku, záchod při návštěvě u známých nebo společné toalety na nějaké kulturně společenské akci. Ať už tam jsou, nebo nejsou mušle, problém je stále stejný. A snadno viditelný.

Kapky na zemi

V případě mušlí si všimnu pouze kapek na zemi. Zakroutím hlavou, protože tam mi to až tak nevadí. K mušli se nechystám, ale vyrážím klasicky do kabinky, k záchodové míse. Zde už je moje naštvání o poznání větší. Kapky jsou na zemi, na okraji keramické mísy a pokud je muž skutečné čuně a nezvládá manipulaci se záchodovým prkénkem, tak i na něm.

V tu chvíli, před vykonáním potřeby, začíná nejprve úklid. Alespoň toho prkénka. Nejprve pořádnou vrstvou toaletního papíru, který vysaje všechnu tekutinu. Následně sahám do kabelky pro několik vlhčených dezinfekčních ubrousků, kterými zajistím zdravotní nezávadnost místa dotyku. Následně vysušit toaletním papírem. A konečně mohu záchod použít.

Vy se netrefíte?

Pánové, tohle není na toaletách žádný ojedinělý jev. Troufám si tvrdit, že je to už jakási tradice. Takže, pokud se nedokážete trefit, existují jednoduché techniky, jak vše napravit. V případě mušle není nic jednoduššího, než přistoupit o trochu blíže. To, co držíte v rukou, patrně není tak dlouhé, jak si myslíte. A menší krok vpřed snadno vyřeší problém.

V případě použití záchodové mísy máte dokonce dvě možnosti. Ta první prověří vaši fyzickou zdatnost. Ideální je kromě správné blízkosti toalety aplikovat i baletní pozici Grand Plié. Tedy pozici, při které pokrčíte kolena a dostanete se blíže k míse. Tím zvýšíte nejenom přesnost vaší střelby, ale také snížíte riziko odstřikujících kapek.

Pohodlnější je však udělat to, co děláme my, ženy. Prostě si sedněte. Vždyť je to jedno, nikdo vás tam nevidí a není to nic špatného, ani zvláštního. Ušetříte si manipulaci se záchodovým prkénkem, zajistíte, že se opravdu trefíte a na pár desítek vteřin i ulevíte svým nohám.

Proč to děláte?

Není přece tak těžké si sednout nebo přistoupit k mušli o pár centimetrů blíže, nebo ano? Dokážu samozřejmě pochopit, že se vám taková nehoda stane, budiž. Ale vy potom nevidíte, kolik kapek vaší moči skončilo na zemi, na keramice, na prkénku? To jste takoví nevychovanci, že nemůžete vzít ani ten kousek toaletního papíru a uklidit po sobě? Nebo proč to tam necháte?

Anketa

Setkali jste se s tímto problémem na společné toaletě?
Bohužel ano
91,7 %
Naštěstí ne
8,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 72 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz