Hlavní obsah
Rodina a děti

Parkovací místa pro matky s dětmi patří nám. Vy ostatní máte stát jinde

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Přijedu k obchoďáku a místa vyhrazená pro nás s dětmi, jsou zabraná. Zaparkuji jinam a jdu se podívat, kolik z aut má ve svém voze sedačku.

Článek

Nejsem ta, která by si nutně chtěla něco vynucovat a vydupávat. Je čistě na samotném obchodu, za místa pro rodiče s dětmi na svém parkovišti vytvoří, nebo ne. Klidně ať tam není žádné, klidně ať je tam jedno jediné, nebo ať jich tam je sto. Je mi to fuk. Je to soukromý pozemek a vlastní volba toho, kdo parkoviště plánuje. Ale pokud už tam daná místa jsou, měl by je prostě používat jen ten, pro koho jsou určena.

Víte, kde parkujete?

Je to doslova loterie. Považuji za štěstí, když je nějaké místo určené nám, maminkám s dětmi, volné. Obsazenost těch míst neplyne z toho, že by se najednou tolik mamin rozhodlo vyrazit se svými dětmi na nákup. Důvodem obsazenosti je arogance nebo nevšímavost jiných. K tomu druhému mám jisté pochopení, to první je mi naopak odporné. Jako člověk se smyslem pro spravedlnost to nemůžu tolerovat.

Kdykoliv vidím, že na vyhrazeném místě parkuje někdo, kdo tam nemá co dělat, položím otázku: „Víte, kde parkujete?“. A odpovědí je vždy jedna z těchto dvou. Buď je to dáno neznalostí nebo nevšímavostí, nebo je to dáno sprostou arogancí. Já dokážu pochopit, že to tam postaví nějaký zmatený senior nebo řidič začátečník, který se po mé otázce omluví. Ale pokud je mi odpovědí arogance s dodatkem, že je právo na toto místo beztak nevymahatelné, myslím si o takových lidech svoje.

Ukazujete svou pravou tvář

Ne, nejde mi o těch pár desítek centimetrů navíc vedle auta, abych mohla malého pohodlněji vyndat ze sedačky. Ani mi nejde o to, jestli udělám po parkovišti o několik desítek kroků víc. Jde mi o princip, o arogantní chování některých jedinců. Tím že parkujete na místech vyčleněných pro nás, co s sebou máme dítě, ukazujete jenom svou pravou tvář. Mě neubude, popojet a zaparkovat jinde, ale o vás to poměrně dost vypovídá, zvláště pokud to uděláte schválně. Inu, ne každý člověk se chová jako služný gentleman, bohužel. A je jedno, zda je to muž, žena, mladík nebo senior.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz