Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Prý influencer, ale ve skutečnosti sedí před monitorem a hraje počítačové hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Kdo by nechtěl být influencer. Šaškovat před kamerou či snímat plochu svého monitoru. Ale tahle „práce“ by měla také přinést nějaký ten zisk.

Článek

Internet je plný influencerů. Na sociálních sítích se to jenom hemží různými videi, na kterých se lidé snaží zaujmout. Ať už pozitivně, nebo negativně. Důvod, proč tyto videa natáčí, není spojený jenom s tím, že to jsou exhibicionisté, kteří mají potřebu se předvést. Důvodem takových klipů je i snaha něco vydělat. Ať už na reklamách, nebo na spolupráci s firmami, nebo třeba žebráním u svých fanoušků.

Čím budu?

Mnozí chtěli být v dětství popelářem, astronautem, veterinářkou či učitelkou. A teď? Každý by chtěl být influencerem. Jak by také ne. Vždyť přece není nic těžkého natočit nějaké hloupé video a umístit ho na internet. To dneska zvládne i cvičená opice. No jo, ale aby to mělo nějaký smysl, musí se na to video koukat lidi. A potom teprve lze získávat nějaké ty peníze.

A konkurence v tomto oboru není malá. Troufla bych si tvrdit, že je obrovská. Dnes má internet a mobil s kamerou každý. Proto není nic složitého natočit své první video. A umístit ho na sociální sítě. A tak nějak začíná ono první influencersví. Ale pozor, člověk se nemusí jenom ztrapňovat. Dnes je běžné i to, že lidé natáčí své monitory, při hraní počítačových her. A jejich streamy trvají třeba i několik hodin. Ano, i tohle jsou influenceři.

Co je to ve skutečnosti?

Obdivuji každého, kdo je skutečným influencerem a opravdu si dokáže svou tvorbou vydělat. A je mi celkem jedno, zda produkuje smysluplný, zajímavý obsah, nebo to jsou úplné hlouposti. Prostě měl takový člověk nápad, získal si publikum, a to využívá ke svému finančnímu prospěchu. To je běžná věc.

Ale takových úspěchů, nedosáhne každý. Většina dnešních influencerů skončí u několika videí. Když zjistí, že prostě nejsou tak zajímavá a že schopnost prosadit se v konkurenci, prostě nemají. A tak to vzdají. To je ale tou lepší variantou. Bohužel tu jsou i ti, kteří doufají, že se to zlomí.

Místo normální práce týdny, měsíce, natáčí videa, či progres v počítačových hrách. A doufá, že se to jednou zlomí. A skrývá se pod honosným názvem influencer. Ve skutečnosti se ale jedná jenom o flákače, kterému se moc pracovat nechce. Když je to student, mladý člověk, dá se to pochopit. Ale když je to dospělý chlap, je nejlepší vzít nohy na ramena. Od takového, co nejdál.

Anketa

Berete influencerství jako standardní zaměstnání?
Ano, rozhodně
20 %
Ne, v žádném případě
76 %
Neumím posoudit
4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 25 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz