Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Rande naslepo není nic pro mě, z kavárny rychle mizím

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Takzvané rande na slepo neboli speed dating je bezpochyby nejhorším způsobem seznamování.

Článek

Diskotéky, bary, kulturní akce, posezení s přáteli, místa pro sportování, internet. To vše jsou možnosti, kde se člověk může seznamovat. Všechny tyhle varianty doplňuje ještě jedna. Takzvané rande na slepo. Organizovaná událost, na kterou po zaplacení vstupného zamíří muži a ženy, kteří se chtějí seznámit. Se svou kamarádkou, která je singl, jsem tuhle šílenost absolvovala. A řeknu vám, nikdy více.

Koncept je jednoduchý

Jistě to znáte. Sedíte u stolečku, kde se v určitých intervalech střídají muži, kteří se přišli také seznámit. Ale na rozdíl od toho internetu, nebo různých veřejných míst v podstatě nemůžete ovlivnit, s kým se chcete, nebo nechcete dát do řeči. Zacinká gong, muži se zvednou a posunou se o stoleček vedle. A vy si s nimi chtě, nechtě, musíte povídat.

Nelze si vybírat

Najít si někoho online, je snadné. Vidíte jeho fotografii, poznáte jeho písemný projev, seznámíte se s jeho zájmy a povahou. A rozhodnete se, zda takového chcete vidět. V baru zase máte plné právo odmítnout pozvání na drink, jinde zase dáte jasně najevo, že jste tu víc kvůli sportu nebo seznamování. Ale v konceptu organizovaného rande na slepo nemůžete nic.

Sedíte a čekáte, jakého chlapa k vám zase přidělí. Vizuálně nepřitažlivého, hmotnostně vyčnívajícího, rozumově zaostalého, galantností nepolíbeného. A tak se vám u stolků vystřídá několik podivných exemplářů, od vesnických balíků, přes typické mamánky, po sebevědomím oplývající macha. Nic, s kým byste těch dlouhých několik minut snad ještě chtěli opakovat.

A nezmůžete nic, taková jsou pravidla rande na slepo. Vy sedíte, muži se střídají. A tak v nuceném, trapném hovoru, nebo v trapném tichu odpočítáváte minuty a doufáte, že už to skončí. Nelze některého z těch nesympatických mužů poslat k šípku, nelze ho odmítnout, musíte čekat, až dojde řada na dalšího.

Konečně pauza

Vypadá to, že tohle trapné martyrium bude trvat věčnost. Naštěstí Bůh mé prosby vyslyšel, přichází pauze. S kamarádkou nemusíme ani otevřít ústa a z našich pohledů je jasné, jaký máme na speed dating názor. Pořadateli sdělíme, že jdeme ven na cigaretu. Ano, tušíte správně, nekouříme. Bereme si kabáty, kabelky, otevíráme dveře a doslova se dáváme na úprk. Mizíme do nedaleké vinotéky se trochu uklidnit. Nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale zlatí ti úchylové na online seznamkách. Ty můžu jedním kliknutím snadno zablokovat.

Anketa

Vyzkoušeli jste speed dating?
Už ano
17,2 %
Ještě ne
82,8 %
Celkem hlasovalo 29 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz