Hlavní obsah
Jídlo a pití

Romantická večeře v restauraci? Noční můra se syrovým masem, cibulí a odérem česneku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Tematické večeře bývají v restauracích příjemným zpestřením. Tedy za předpokladu, že kuchař umí nejenom vařit, ale také při skladbě jídelníčku přemýšlí.

Článek

Zvěřinové hody, zabíjačka, svatomartinské nebo posvícenské speciality. To jsou jedny ze základních lákadel každé restaurace. K tomu se dále přidávají různé tematické víkendy, zaměřené třeba na asijskou, mexickou, nebo východoevropskou kuchyně. A toto ještě doplňují koncepty romantických večeří. Na jedné takové jsme bohužel byli. A slušně řečeno, kuchaři to moc nevyšlo.

Nejenom na svatého Valentýna

Se svou nabídkou pro zamilované restaurace nejčastěji vyrukují 14.2., tedy na den svatého Valentýna. Některé ale se svým romantickým menu pro dva, při svíčkách, přicházejí i pravidelně v průběhu roku. Nic proti tomuto konceptu, nápadu. Když se to umí, je to skvělé. Horší je, když se to neumí a kuchař absolutně nemá představu o tom, co by měl podávat.

Za romantikou

Koncept romantické večeře je svým způsobem takovou předehrou. Tak nějak z principu se očekává, že po této dobré večeři se pár odebere domů, zamíří do ložnice, kde se bude s největší pravděpodobností oddávat sexu. Prostě si udělají hezký večer. A je úplně jedno, o jakou věkovou kategorii se jedná. Takový pár chce mít příjemný večer, jen pro sebe a dobrá romantická večeře při svíčkách může být dobrým startem.

Co je na menu?

Jednu takovou romantickou večeři jsme nedávno absolvovali s partnerem. Nelze říct, že by jídlo nebylo dobré. Ale že by se mělo podávat zamilovanému páru? Vše začalo předkrmem ze syrového masa. Buď klasický, nebo lososový tatarák. Pro nás žádný problém, oba druhy jíme. Ale syrová cibule, který po pár soustech vykouzlí v ústech charakteristický odér není zrovna stimulant pro to, abych dala svému muži polibek.

Syrovým masem a tepelně neupravenou cibulí to bohužel neskončilo. Že nám nesou hlavní chod bylo cítit už z dálky. Chuťově se mu opět nedalo nic vytknout, ale na romantickou večeři by přece jen bylo lepší, když by ze seznamu ingrediencí vynechali česnek. Myslela jsem si, že cibule bude ten největší problém, ale spletla jsem se. S typickým česnekovým zápachem z úst se nikdo nemá zájem líbat. A sen o romantickém večeru se pomalu rozplývá.

Sladká tečka taktéž bohužel nebyla ideální. Nic proti čokoládovému fondánu, ale koukli jste se po jeho konzumaci někdy do zrcadla? Stačí vycenit zuby a dobře uvidíte, jak obrovskou neplechu na nich čokoláda zanechá. Jazykem po nich můžete jezdit desítky minut, ale stejně to z dálky vypadá, jako když máte pusu plnou kazů. Opět nic, co by mělo podpořit partnerskou romantiku.

Příště radši doma

Jídlo skvělé, jen se na romantickou večeři moc nehodilo. Takže příště to radši vidíme na lahev vína, pizzu z krabice a film v televizi. S jistotou, že z nikoho z nás nebudou cítit aromatické potraviny a ani jeden nebudeme mít na zubech povlak z tmavé čokolády.

Anketa

Jste spokojeni s jídlem v restauracích?
Ano, vždy
19,2 %
Občas se jim něco nepovede
76,9 %
Ne, převažují negativní zážitky
3,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 26 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz