Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Školácké chyby na seznamkách, které odradí i opravdu zoufalou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Internetové seznamky vypadají jednoduše, tak proč se na nich mužům nedaří? Mohou za to školácké chyby, opakované stále dokola.

Článek

Snadné, rychlé, bezpečné. Takové je dnes online seznamování. Doba psaných inzerátů je dávno pryč. Dneska dominují seznamovací aplikace, kde vidíte fotky, krátké popisy, zájmy. A kliknutím, nebo přesunutím vlevo nebo vpravo dáte najevo, zda se vám daná osoba líbí, nebo nikoliv.

Na první pohled musí takové moderní seznamování vždy skončit úspěchem. Ale opak je pravdou. Ze své zkušenosti vím, že stále dokola opakované školácké chyby mužů, způsobí jediné. Neúspěch. Pánové, jestli chcete uspět, musíte udělat trochu víc, než si myslíte. A vyvarovat se chyb.

Fotografie

Já vím, že nejste žádná influenceři, ani hvězdy Instagramu. To ale neznamená, že byste na seznamce nemohli mít pár pořádných, normálních fotek. Ne, nemusíte kvůli tomu najímat fotografy a jezdit do ateliéru. Mobilní telefon má dneska už každý. To, že ho zrovna vytáhnete v práci, ve svém kamionu, na výrobní lince, nebo při čištění fekálního vozu, není úplně dobrá nápad. Vyfoťte se tak, abyste udělali dojem.

Ale ne ve stylu druhého extrému, kdy vytáhnete maturitní sako, ve kterém vypadáte jako ten nejzoufalejší finanční poradce. Prostě se upravte, dobře a moderně se oblékněte a udělejte si selfie, nebo poproste někoho, ať vás vyfotí. Ať je vidět, že jste si na fotce dali trochu záležet. Nejste žádný Brad Pitt, abyste si mysleli, že stačí jakákoliv fotka odkudkoliv, a my ženy si z vás sedneme na zadek.

Zájem

To, že budete swapovat všechny fotografie na jednu stranu, nebo klikat jako zběsilí na srdíčka, to vám žádný úspěch rozhodně nepřinese. Právě vaše fotografie bude důvodem, že moc shod nenajdete. Ani s tou lepší ale nečekejte automatický úspěch. Ne všechny ženy sedí u mobilu a prohlíží si fotky chlapů a odklikávají ty, kteří se jim líbí.

A když už to náhodou uděláme, pamatujte, že vybereme jenom skutečně ty nejzajímavější. A ruku na srdce, to patrně nebudete. Takže desítky až stovky vámi provedených zalíbení stejně nebudou nic znamenat, protože z nich nebudete mít ani pár jednotek shod. Sice tento princip v seznamovacích aplikacích tvůrci zamýšleli, ale takhle to reálně nefunguje. Tak snadné to přece jenom není.

Pište

Nejenom, že ženy nerozhazují srdíčka každému muži, co se jim zobrazí. Některé tuhle hru nehrají vůbec. Nebo se dané ženě prostě nezobrazíte. Nejjednodušší metodou je napsat. Nebát se a oslovit ženu. V baru, na diskotéce, na zastávce, v kavárně, na výstavě, na koncertě nebo festivalu, byste také jinou možnost neměli.

V online světě je to přece jenom trochu jednoduší. Stačí prostě napsat, v nejhorším případě vás daná žena bude ignorovat, nebo vás odmítne. To se stává. Pořád je ale virtuální odmítnutí lépe zvládnutelné než dostat košem v reálném světě.

Ale normálně…

Když už se rozhoupete a opravdu nám ženám napíšete, buďte originální. Ne, opravdu nejsme tak zoufalé, abychom s vámi za pár hodin skočili do postele. Stejně tak nejsme zvědavé na vašeho „ptáčka zpěváčka“. Rozhodně jsme už někdy nějakého viděli a hlavně, jestli to má být vaše jediná přednost, tak je to smutné než lákavé.

Rozhodnete-li se přece jenom k normálnímu vzkazu, buďte zajímaví. Klasické „ahoj, jak se máš“ nebo „co tu hledáš“ je asi tak originální, jako prázdná lahev vodky na ruské svatbě. Je úplně jedno, co zajímavého napíšete. Může se to týkat našich zájmů, našeho vzkazu, našich fotek, čehokoliv. Hlavně, ať se od těch desítek zoufalců trochu odlišíte. Neříkám, že vám vždy odepíšeme, ale své šance zvýšíte.

Anketa

Daří se vám na online seznamkách?
Ano, daří
7,2 %
Ne, nedaří
40,4 %
Nepoužívám je
52,4 %
Celkem hlasovalo 166 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz